Het traject fase 1 t.m 3
Het traject fase 1 t.m 3 Afbeelding: gemeente Son en Breugel

Afronding fietsverbinding Slowlane Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - BAM Infra heeft de aanbesteding gewonnen om de afrondende fasen 2 en 3 van de Slowlane op Son en Breugels grondgebied aan te leggen. De werkzaamheden starten na de bouwvakvakantie. De werkzaamheden zullen ca. 6 weken in beslag nemen. 

De Slowlane 
BAM Infra is geen onbekende in de gemeente, in 2016 voerde zij de reconstructie van Rooijseweg uit. De Slowlane is een 32 km lang fietspad die de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke wijze met elkaar verbindt. Het is een ruim vier meter breed fietspad in rood asfalt met een eenduidige en hoogwaardige uitstraling. Het is een vrijliggend fietspad, dat voor een deel parallel loopt aan de snelwegen (de Fast Lane). Het fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het ASML, Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus, Ekkersrijt en de High Tech Campus Eindhoven en Philips. De route brengt de fietser bij de economische toplocaties en ook door mooie natuur. De Slowlane maakt onderdeel uit van het regionale project ‘Brainport Avenue’.

Wethouder Jan Boersma: ‘We zien door de Coronacrisis dat steeds meer mensen voor het woon-werkverkeer de fiets kiezen. Door de e-bike is de actieradius van de fietser flink toegenomen en zijn ook afstanden boven 10 kilometer voor de e-biker geen probleem.’

Fase 2 en 3 worden gelijktijdig uitgevoerd. Op dit moment is BAM Infra gestart met de werkvoorbereiding. Hierbij legt het bedrijf contact met aanliggende bedrijven om de toegang tot bedrijven en parkeerplaatsen langs het tracé te bespreken.

www.overheid.nl


Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen