Camille Limpens
Camille Limpens

CDA kiest voor ‘samen werken aan water’

Politiek

Son en Breugel - Ook voor de inwoners van Son en Breugel is water een belangrijk element. We moeten zuinig zijn met ons water, ook in nat Nederland. Daarvan worden we ons meer en meer bewust. Kerntaak van het waterschap is zorgen voor voldoende, veilig en schoon water, en dat met oog voor de kosten van inwoners en overheid. 

-Voldoende water voor natuur en mens. Dat wordt een steeds grotere opgaaf bij een (nu) dalend grondwaterpeil. En er is dus meer noodzaak om het water vast te houden en op te sparen op de plaats waar het valt, en zuinig(er) te zijn met het gebruik thuis en in de natuur. 

-Veilig water betekent ‘droge voeten’, dus het voorkomen van overlast, nu en in de toekomst, rekening houdend met de ontwikkeling van het klimaat, binnen de bebouwde kom én in het buitengebied.

-Schoon water voor de planten, schoon om van te kunnen genieten en schoon om te kunnen drinken. Alles vraagt om gezond schoon water. En dus is voorkomen van vervuiling door huishoudens, industrie en agrarische sector het uitgangspunt. Schoon betekent ook schoon afvalwater dat weer direct in de natuur kan worden teruggebracht. Circulatie (hergebruik) is het sleutelwoord bij duurzaamheid. Het terugwinnen van waardevolle (mest)stoffen en energie (gas) uit afvalwater zijn een speerpunt voor het CDA. De zuivering van rioolwater is een kerntaak van het waterschap.

Samenwerken hoort bij Brabant en met name bij het stroomgebied van De Dommel. De kennis die we hebben is nodig bij wat we samen willen: water vasthouden voor een gezonde natuur, schoon en voldoende water, én, ook economisch, gezond grondgebruik. Al was het maar om ook de kosten en impact op de Brabantse economie in beeld te houden.

‘Samen werken aan water’ met draagvlak in het gebied en met oog voor kosten, dat is waar het CDA in het waterschap voor staat.

CDA-lijsttrekker Waterschap De Dommel is Gerrit Verhoeven.
Verder staan voor Son en Breugel op de CDA-lijst:
Camille Limpens ( 14 ) en Albert Vink ( 19 ).

Zie ook onze website: https://www.cda.nl/de-dommel