Afbeelding

Golfclub Son al kwart eeuw aan slag Inspiratie putten uit enthousiasme

Sport

Golfclub Son al kwart eeuw aan slag
Inspiratie putten uit enthousiasme

Golfclub Son bestaat dit jaar een kwart eeuw. Genoeg reden voor een feestje. De club vierde het 25-jarig bestaan op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Dit Lustrumweekend trok circa 250 bezoekers.

Tijdens het Lustrumweekend blikte voorzitter Henk van Kooijk op zaterdag in zijn welkomstwoord terug op een kwart eeuw Golfclub Son. "Ik ben trots op deze laagdrempelige club waar vele vrijwilligers actief zijn. Er wordt veel door hen georganiseerd. De sfeer binnen de club is altijd goed en ik denk dat die gezelligheid de sleutel van het succes is," aldus Van Kooijk.

Na het welkomstwoord volgde een speciaal optreden van cabaretgroep De Blue Stars. In plaats van zes leden gaven enkel Harrie Sijbers en Rob Verschuren acte de presence. "Het zat niet in het budget om alle leden op te laten draven," grapte Sijbers. De toon was gezet. Het duo had zich duidelijk verdiept in het golfspel en bracht hun kennis met humor over op de gasten. Herkenning, gelach en leedvermaak volgden elkaar in hoog tempo op.

Golffenomeen
De dag werd afgesloten met een buffet en een optreden van jaren 60 band The Jerseys. Zondag gaf Joost Hage een golfclinic. Hage staat te boek als één van de, zo niet de beste, golfprofessional van Nederland. Hij is op 13-jarige leeftijd gestart met de sport en uitgegroeid tot een fenomeen met zijn informatieve en humoristische golfshows. Waarschijnlijk zijn er veel golfers na deze demonstratie gedesillusioneerd naar huis gegaan…

Het feestweekend werd afgesloten met een optreden van de vendelzwaaiers van het Sint Catharina gilde. Golfclub Son kan terugkijken op een drukbezocht lustrumweekend en een jaar waarin talloze activiteiten de sfeer en de verbondenheid tussen de leden onderling hebben versterkt.

Dankzij de door sponsoren beschikbaar gestelde prijzen was de georganiseerde loterij ook een groot succes. Met als hoofdprijs een bedrag van 1000 euro!