Afbeelding
Foto: Tim Buitenhuis/ Rallymaniacs

Ronald van Loon na goede shakedown klaar voor Dakar 2023

Sport sport

Son en Breugel / Sea Camp - Het voelt bijna onwerkelijk voor Ronald van Loon. Na een lange voorbereiding is deelname in de Dakar Rally een feit. Zaterdag begint de wedstrijd echt, maar voor het zover is staan er nog wat administratieve keuringen op het programma.

Donderdag konden Ronald van Loon en Erik Lemmen alvast plaatsnemen in de cockpit waar ze de komende twee weken veelvuldig te vinden zijn. Nabij het bivak van Sea Camp was een parcours uitgezet waar teams een shakedown konden doen. “We hebben nog een paar kleine dingetjes veranderd, maar het ging allemaal goed”, zegt Van Loon. “Nu kan het echt beginnen, de start is in zicht.”

Ruim een jaar werkten Van Loon en zijn team aan de voorbereidingen op Dakar 2023, een intensieve periode waarin talloze zaken geregeld moesten worden. “Het voelt best wel apart dat het nu allemaal binnen een paar dagen gaat beginnen, maar het voelt goed”, aldus Van Loon. “Ik denk dat we alles gedaan hebben om goed voorbereid aan de start te staan. In alle opzichten hebben we de zaken goed op orde.” 

Zaterdag begint de Dakar Rally met de proloog over elf kilometer waarna de tweede dag meteen een pittige belooft te worden. Het zwaartepunt ligt volgens de organisatie in de tweede week. Zover wil Van Loon nog niet vooruitkijken. “Als je naar de afstanden in de tweede week kijkt, weet je gewoon dat het ellende wordt. Hoe minder kilometers op een dag, hoe moeilijker het is. Maar we gaan het dag voor dag bekijken, we gaan wel zien. Je kunt er weinig aan veranderen, we moeten allemaal dezelfde route afleggen. We moeten het doen met wat we voorgeschoteld krijgen.”