Afbeelding

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Verenigingen

Vrijwilligerswerk is onbetaald en niet verplicht werk dat iemand doet voor anderen of voor de samenleving. 42% van de Nederlanders boven de 18 jaar is vrijwilliger. Dat zijn ruim 5,4 miljoen mensen die in Nederland iets aan vrijwilligerswerk doen. Dit kan zijn bij een sportclub, in het onderwijs, de welzijnssector of in de zorg.
Gemiddeld doen zij 3,7 uur aan vrijwilligerswerk per week. Dat betekent 1 miljard uur vrijwilligerswerk per jaar!

Door Désirée Brugmans

Voor zoveel vrijwilligers is het zo vanzelfsprekend wat ze doen, dat ze geen extra persoonlijke aandacht willen en daarmee ook zeker niet in de krant hoeven te komen. "Ach, wie ben ik nu om met mijn verhaal in de krant te staan? Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond," is een veelgehoord antwoord als we als redactie een interviewafspraak willen maken.

Bijzonder om dan na het publiceren van de verhalen zoveel spontane reacties te krijgen in de trant van "Ik wist helemaal niet dat jij dit werk doet. Wat een mooi werk!"
Of "Dat je dat durft om te vertellen wat je niet goed kunt en dat je zelf beperkingen hebt. Ik vind dat echt dapper!"

Daarom: Dank aan alle vrijwilligers die we in het afgelopen jaar een podium hebben mogen geven. Fijn dat er over zoveel mooie activiteiten en werk is verteld!
Mooi om te zien dat er in Son en Breugel zoveel warme harten zijn.
We hopen dat we in 2016 weer veel mooie verhalen en ervaringen mogen delen!