Afbeelding

Tennisvereniging "TV Pieter Brueghel" bruist van de activiteiten

Verenigingen

Bij tennisvereniging TV Pieter Brueghel is het tennisjaar weer uitstekend begonnen. Het zachte voorjaar maakte dat er volop gebruik gemaakt kon worden van de 7 kunstgras tennisbanen.
Alhoewel de avonden en weekenden veelal gebruikt worden voor interne competities en lessen, is er tussendoor voldoende ruimte voor recreatie tennis. De ochtenden worden gebruikt voor senioren heren Toss en damesdubbel tennis.

De senioren hebben vorige week het eerste toernooi van het nieuwe tennisseizoen al gespeeld, namelijk de Clubkampioenschappen Enkel.
Ook de jeugd is begonnen en wel op zondag 6 maart met de eerste speeldag van de World Tour; de rode competitie van de KNLTB voor de jongste jeugd (tot en met 9 jaar). Er speelden 5 verschillende teams uit de regio met totaal 24 deelnemers.

In het kader van duurzaamheid heeft onze vereniging onderzocht welke maatregelen er genomen kunnen worden om energie te kunnen besparen. De grootste besparing kan gevonden worden met het installeren van Led verlichting op onze banen. Daartoe is subsidie aangevraagd en deze subsidie is reeds toegekend. Na goedkeuring door de Algemene Ledenvergadering op 24 maart a.s. kan met de uitvoering daarvan worden gestart. Naast besparing van energie zijn er voordelen voor het sneller in en uitschakelen en tevens nog prettiger lichtomstandigheden . De gezonde financiën van onze vereniging maken dit project mogelijk.

Landelijk is er een afname van leden van sportverenigingen te zien. Ook TV Pieter Brueghel kent een dergelijke teruggang. Echter minder dan de landelijke trend zoals die van de KNLTB bekend is.
Tennisvereniging TV Pieter Brueghel wil echter weer groeien en heeft daarvoor activiteiten ontwikkeld. Het huidige programma van de landelijke actie "Sjors Sportief", waarbij 3 gratis tennislessen met racket en ballen worden verstrekt, heeft inmiddels tot een 30-tal jeugd aanmeldingen geleid. Dit programma wordt samen met de huistrainers van MarellSports verzorgd.

Ook heeft tennisvereniging TV Pieter Brueghel een introductiefolder gemaakt , die deze week als bijlage in Mooi Son en Breugel in Breugel verspreid gaat worden. Om u met onze gezellige sportvereniging kennis te kunnen laten maken, is er een proeflidmaatschap in het leven geroepen, waarbij tegen een gereduceerd tarief van 1 april t/m 31 december 2016 in Breugel getennist kan worden. Om de tennisvaardigheden te leren of zelfs te verbeteren is er door MarellSports voor nieuwe leerlingen ook een mogelijkheid om 2 tennislessen te volgen voor een uitermate gering bedrag.
Tennisvereniging TV Pieter Brueghel heeft een goed gevulde activiteiten kalender met interne competities, toernooien en deelname aan de KNLTB competities voor jong en oud. Na afloop is er een mooi paviljoen om de geleverde prestaties te kunnen evalueren. Maar naast dit alles is er voldoende ruimte voor sportief, gezellig en gezond recreatie tennis.

Graag tot ziens!
Meer informatie is te vinden op "www.tvpieterbrueghel.nl "