Ons Dorp Kwist - Sjerlokkie
Ons Dorp Kwist - Sjerlokkie

Ons Dorp Kwist op bezoek bij Ouwe Mik

Verenigingen

Als ik de huiskamer van de familie Hulsen in Son binnenstap zie ik hem al staan. De wisseltrofee van Ons Dorp Kwist staat pontificaal in de woonkamer en straalt mij tegemoet. Ik ben dan ook op bezoek bij de winnaars van de laatste editie van Ons Dorp Kwist. We blikken samen terug op een zeer geslaagde kwisavond en een gezellige feestavond met een verrassend resultaat

.
Team Ouwe Mik doet al vanaf de eerste editie mee. Na de eerste oproep leek het vooral vader Mark en zoon Dennis leuk om mee te doen. Moeder Anja had nog wel wat twijfels in eerste instantie, maar is intussen ook enthousiast. De bedoeling was om een familieteam te maken en de naam Ouwe Mik verwijst dan ook naar de oude bakkerij van de familie Hulsen. Al snel werden er echter vrienden en buren bijgehaald waardoor er een erg divers team ontstond waarvan het grootste gedeelte alle drie de edities nu heeft meegemaakt. Grappig detail hierbij is dat een broer van Mark, na twee jaar hulplijn te zijn geweest bij de Harmonie, afgelopen jaar overgestapt is als hulplijn voor Ouwe Mik. Hij kan hierdoor als enige zeggen dat hij tot nu toe alle edities van Ons Dorp Kwist heeft gewonnen en dat moet de familie uiteraard nog regelmatig horen.
Gezelligheid staat hoog in het vaandel maar daarnaast spat het fanatisme er vanaf. Wie binnenkomt om alleen maar wat te kletsen of rond te kijken kan direct weer vertrekken op deze avond. Er moet serieus gewerkt worden en uiteraard wordt er altijd gegaan voor de winst. Dat dit ook echt werkelijkheid zou worden was toch een grote verrassing.
De organisatie van de avond ligt vooral in handen van deze familie. Zij bereiden de avond voor, stellen hun huis open, doen de boodschappen, maken schema's, verdelen de categorieën, maken teams en al het andere wat er bij komt kijken. Vorig jaar werd er zelfs een dag vrij genomen op de dag van de kwis om alle voorbereidingen te treffen. Helaas waren er wat problemen met het internet deze avond. Dit is niet vreemd aangezien het team uit zo'n 45 personen bestaat die op zo'n avond allemaal tegelijk op internet bezig zijn. Hiervoor worden momenteel nog oplossingen gezocht. Maar dit heeft hen uiteindelijk niet belemmerd.
Uiteraard geeft dit team niet al hun geheimen prijs want ook dit jaar zullen ze hard hun best gaan doen om de titel te verdedigen. Maar wat ze wel als tips mee kunnen geven aan andere teams is het volgende; maak gemengde teams van verschillende leeftijden per categorie en laat alles wat ingevuld wordt controleren door een paar personen voordat het definitief gemaakt wordt. Daarnaast beschikt het team over een "Ouwe Mik groepsapp", welke zowel in de voorbereiding als op de avond zelf gebruikt wordt. Dit alles heeft het team Ouwe Mik in ieder geval een succeservaring opgeleverd. Totaal onverwacht, maar des te groter was de ontlading na de bekendmaking op de feestavond. Er werd tot in de vroege uurtjes doorgefeest.
En omdat dit team de Harmonie, winnaar van editie 1 en 2, van de troon heeft weten te stoten, is hen een serenade door de Harmonie beloofd. Deze zal plaatsvinden op donderdagavond 14 juli. Rond de klok van 20.00 uur verzorgen zij het jaarlijkse klapstoelenconcert op het veldje in de Nachtegaallaan, voor de deur van de familie Hulsen. Team Ouwe Mik start deze avond met een gezellige barbecue voor het hele team, waarna ze de serenade dankbaar in ontvangst zullen nemen. Iedereen is welkom om het concert in de buitenlucht bij te wonen.
Denken jullie dat je team Ouwe Mik dit jaar tijdens de 4e editie van Ons Dorp Kwist kan verslaan? Schrijf je dan nog snel in. De inschrijving loopt nog tot 1 september. Inschrijven kan via ons inschrijfformulier op onze website www.onsdorpkwist.nl. Durf jij de uitdaging aan?