Afbeelding

Vrienden Berkenstaete in actie voor Tovertafel voor dementerende ouderen

Verenigingen

Zonhove en Kado&Zo maken speciale toverfeetjes, Uw feetje zorgt voor een betoverende glimlach… 

Helpt u mee ? Koop een fee ! Uw feetje tovert een blijmoedige glimlach op de gezichten van dementerende bewoners van 'ons' Sonse zorgcentrum Berkenstaete. De Stichting Vrienden van Berkenstaete zet zich in voor de aanschaf van een Tovertafel ; een interactieve beamer. Samen met bewoners van Zonhove, de buren van Berkenstaete. Ook zij willen helpen 'sparen' voor zo'n Tovertafel. De bewoners van Zonhove en medewerkers van Kado&Zo met een meervoudige en/of lichamelijke beperking hebben de toverfeetjes speciaal voor 'de Vrienden' gemaakt. De Vrienden van Berkenstaete gaan die feetjes op jaarmarkt verkopen. Voor de Toverfafel.

Geprojecteerde vlinders vliegen over het Tovertafelblad. Ze komen zelfs op je hand zitten als je die erbij legt. Blaadjes of zeepbellen waaien weg als je met je hand over de Tovertafel veegt. Je kunt er bloemen op laten dansen . Of virtuele ballen overgooien. In zichzelf gekeerde, dementerende mensen worden er ´speels´ van. En ze worden weer even blij. Dat zie je. Aan dat vrolijke lachje op hun gezicht…Daarom is zo´n Tovertafel zo belangrijk.

In de Vrienden van Berkenstaete is een groep vrijwilligers verenigd , die zich betrokken voelt bij het wel en wee van de bewoners van Archipel Zorgcentrum Berkenstaete in Son en Breugel. De Vrienden stellen zich als doel Berkenstaete-bewoners, die niet meer zo vaak buiten komen , een middagje mee ''uit'' te nemen. Naar het Edah Museum in Helmond, naar de dierentuin in Nuenen, of de Sonse Haven, waar zeemansliedjes voor hen worden gezongen. Of naar de kerstshow in een tuincentrum. Om maar wat te noemen (voor meer info: Zie website:www.vriendenvanberkenstaete.nl
De 30 bewoners van de Berkenhofjes (de mensen met dementie) blijven doorgaans liever in de vertrouwde woonomgeving. Voor hen willen de Vrienden - met uw hulp - dit keer iets extra's doen. Door te zorgen voor afleiding via een 'slimme' beamer. Via www.activecues.com ziet u hoe een tovertafel werkt en welk effect die heeft op dementerende ouderen.        

Een tovertafel, ophangbeugels om te kunnen wisselen tussen de drie Berkenhofjes en een paar spellen kosten ruim 6.600 Euro. Om dat te bekostigen verkopen de Vrienden de speciale toverfeetjes op de jaarmarkt . En doet het Tovertafelproject mee aan de Rabobank Clubkascampagne het Groene Woud Zuid. Leden van de bank mogen tussen 4 tot 17 oktober stemmen op een club, vereniging of stichting, die ze een warm hart toedragen. De Vrienden van Berkenstaete hopen natuurlijk ook op hùn sympathie
(en hun stem !) voor het Tovertafelproject.
Uw toverfeetje kan helpen mensen met dementie even uit hun isolement te halen. Weer even tot ze door te dringen en misschien zelfs weer even met ze in gesprek te raken.
U koopt toch zeker zo'n feetje…? Voor vijf euro? Wellicht wilt iets meer betalen voor een betoverende glimlach? Dat mag natuurlijk ook. Zo´n speciale glimlach is tenslotte onbetaalbaar. En maakt je zelf ook een beetje blij ....Toch ? Namens de bewoners van de Berkenstaete-hofjes en hun Vrienden: Heel erg bedankt !

De Vrienden van Berkenstaete zijn op de Jaarmarkt terug te vinden in de kraam op de hoek Raadhuisplein / Nieuwstraat.

Wie alvast een toverfeetje wil kopen kan dat tot de Jaarmarkt doen bij Kado&Zo . Wie donateur-vriend wil worden van de Vrienden van Berkenstaete kan terecht op onze website, www.vriendenvanberkenstaete.nl. Voor 20 euro per jaar helpt u ons onder meer acht keer per jaar leuke uitstapjes te maken met bewoners van Berkenstaete. En hen even uit hun sociale isolement te halen. Bellen mag ook: 0499 475546