Onder leiding van de zweminstructeurs zijn er 123 kinderen geslaagd voor hun zwemdiploma
Onder leiding van de zweminstructeurs zijn er 123 kinderen geslaagd voor hun zwemdiploma Foto: Zwembad Son

123 kinderen geslaagd diplomazwemmen Zwembad Son

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Zwembad Son heeft zaterdag 2 april het zwemexamen Zwem-ABC afgenomen met als thema ‘De lente’. Maar liefst 123 kinderen uit Son en Breugel en omgeving hebben hun diploma behaald.

Gespannen keken de vaders, moeders opa’s en oma’s vanaf de zijlijn toe hoe hun (klein)kind zijn/haar examen aflegde. Het was een leuke gezellige middag met veel blije gezichten. Achtenvijftig A-zwemmers lieten zien dat ze door het gat konden zwemmen en al een hele mooie borst- en rugcrawl konden zwemmen. Zevenendertig B-zwemmers lieten zien dat ze met kleren aan onder een mat door konden zwemmen en dat het gat op zes meter geen probleem voor ze was en achtentwintig C-zwemmers zwommen met kleren door het gat en zonder kleren door het gat en een wak.

Het zwem ABC wordt uitgegeven door de nationale raad zwemveiligheid. Het belangrijkste doel van het zwem ABC is dat kinderen op een veilige manier en met plezier zwemlessen kunnen volgen en dat de ouders zeker zijn van een gewaarborgde kwaliteit. Van de Nationale raad zwemdiploma’s is er een gedelegeerde geweest en deze was weer zeer tevreden over het niveau van de kinderen.