Afbeelding

‘Winter Event Son en Breugel’ maakt schaatsen in het dorp weer mogelijk

Algemeen Winter Event Son en Breugel

Son en Breugel - Eerder was al te lezen dat de mannen van Beach Event Son wilden proberen om het IJsfeest weer nieuw leven in te blazen. Nou, laat dat maar over aan Ronnie Brans, Marc van Witzenburg, Bas Kruijswijk, Pieter Egmond, Erik Kapteijns en Stijn van der Vleuten. De kracht van deze zes vrienden is dat ieder andere kwaliteiten heeft en als je dat bundelt er gegarandeerd weer een mooi evenement uit rolt. Er moet nog veel gebeuren, maar de naam is al wel bekend: ‘Winter Event Son en Breugel’.

Redactie: Ineke van Uden

De vriendengroep is goed in het organiseren van evenementen. Dat hebben ze wel bewezen met het Beach Event Son dat in een paar jaar tijd van een volleybaltoernooi van zo’n 40 teams uitgroeide naar een groots evenement met honderden teams en een spectaculair feest als afsluiter. 

Nu gaan ze een nieuwe uitdaging aan. Vijf van de zes mannen zijn inmiddels vader. Ze gunnen hun kinderen schaatspret. Niet alleen hun eigen kinderen, maar ijspret voor álle kinderen uit het dorp. En als dan rond de ijsbaan ook nog leuke activiteiten worden georganiseerd, dan wordt het een feest voor iedereen in Son en Breugel. 

Drie weken lang een Winter Event van vrijdag 15 december tot en met zondag 7 januari. Dat is heel veel regelwerk. Dat kunnen ze niet alleen. Vorige week was er een bijeenkomst georganiseerd waarbij zo’n veertig mensen uit Son en Breugel waren gevraagd om mee te denken over de invulling van het programma op en rond de ijsbaan. Ronnie vroeg de aanwezigen om met frisse, nieuwe ideeën te komen: “Waarbij jullie rekening moeten houden dat het betaalbaar, divers, duurzaam, mooi, hip, sportief en gezellig moet zijn. We willen Winter Event Son en Breugel een echte ontmoetingsplek laten zijn. Een evenement voor en door Son en Breugel. Met activiteiten voor alle leeftijden waarbij we ook de scholen, Zonhove, Berkenstaete, rijk/arm, vluchteling en ga zo maar door iets willen bieden.” 

En dan merk je hoe inspirerend en creatief een groep mensen kan zijn. Zonder nu al te verklappen wat er bedacht werd is in ieder geval duidelijk dat er voor ieder wat wils is bij Winter Event Son en Breugel.

Wil dit evenement een succes worden, dan zijn er sponsoren en vrijwilligers nodig. Gelukkig hebben een aantal sponsoren zich al verbonden met dit winterse evenement. Ronnie Brans: “Winter Event Son en Breugel wordt drie weken lang een plek van gezelligheid, van samenkomen en waar geschaatst kan worden. Maar waar ook volop activiteiten plaatsvinden. Daar hebben we (nog meer) sponsoren voor nodig. Maar daar hebben we ook heel veel vrijwilligers voor nodig. Kartrekkers, denkers en doeners. We zijn al blij als je je één dagdeel in wilt zetten. Kijk op www.wintereventsonenbreugel.nl en meld je aan. Samen maken we er een geweldig evenement van.”