Wethouder Boersma met de leerlingen De Harlekijn, De Bloktempel, De Ruimte, BuitensteBinnen in het gemeentehuis
Wethouder Boersma met de leerlingen De Harlekijn, De Bloktempel, De Ruimte, BuitensteBinnen in het gemeentehuis Foto: Wil Feijen

Autoloze schooldag: bevordering van verkeersveiligheid en duurzaamheid

Algemeen

Son en Breugel - Op donderdag 21 september vond de jaarlijkse landelijke autoloze schooldag plaats. Eerder dit jaar organiseerde de jeugdgemeenteraad van Son en Breugel al twee autoloze schooldagen. Het succes hiervan heeft de meeste scholen in Son en Breugel doen besluiten om aan te sluiten bij de landelijke variant. Dit keer deden de basisscholen De Harlekijn, De Bloktempel, De Ruimte, BuitensteBinnen en de Emiliusschool mee.

Redactie: Adrie Neervoort

Tijdens deze speciale dag wordt ouders gevraagd hun kinderen niet met de auto, maar met de fiets of te voet naar school te brengen, indien mogelijk. Dit bevordert niet alleen de verkeersveiligheid, maar draagt ook bij aan een duurzame samenleving.

Voorafgaand aan de autoloze schooldag stonden verschillende lessen in het teken van verkeersveiligheid en duurzaamheid. Hierbij maakten leerlingen niet alleen tekeningen over de autoloze schooldag, maar dachten ze ook in groepen of individueel na over hoe verkeersveiligheid en duurzaamheid in de gemeente verbeterd kunnen worden. Dit leverde veel creatieve ideeën op bij alle scholen.

Op donderdagmiddag werden de tekeningen en ideeën op het gemeentehuis van Son en Breugel overhandigd aan wethouder Boersma. Hij trakteerde de kinderen niet alleen op wat lekkers, maar gaf ook elke klas een tas vol verrassingen mee. Spontaan hing hij samen met de leerlingen de tekeningen aan de binnenkant van de ramen van het gemeentehuis, zodat alle inwoners ze konden zien. Zo werd extra aandacht gevraagd voor het bewustzijn dat het niet altijd nodig is om leerlingen met de auto naar school te brengen. Zowel de wethouder als de leerlingen van de basisscholen in Son en Breugel hopen op een verandering rondom de scholen.

Rutger, Koen en Daan,  Basisschool Buitenste Binnen
Koen, Basisschool Buitenste Binnen
Bij het gemeentehuis
Wethouder Boersma met de leerlingen De Harlekijn, De Bloktempel, De Ruimte, BuitensteBinnen in het gemeentehuis
Bij het gemeentehuis
Bij het gemeentehuis
Bij het gemeentehuis
Bij het gemeentehuis
Bij het gemeentehuis