Repaircafé
Repaircafé Foto: Peter Meijer
Klimaatweek

Repaircafé een prachtig duurzaam initiatief

Algemeen

Son en Breugel - Sinds 22 september is er een zelfstandig repaircafé geopend in Son en Breugel, een prachtig duurzaam initiatief! Op verzoek van de Seniorenraad hebben de PVGE, KBO Son, KBO Breugel en het HOi-Huis de handen ineengeslagen. Ruim 10 vrijwilligers in diverse disciplines gebruiken hun kennis om apparaten, spullen en meubels te repareren. Het HOi-Huis is met een eigen professionele werkplaats een perfecte locatie voor zo’n repaircafé.

Het repaircafé is elke laatste vrijdag van de maand geopend van 13.00 tot 16.00 uur. U kunt er dan bijvoorbeeld met uw kapotte stofzuiger of andere elektrische apparatuur terecht, maar ook kapotte meubels of andere huishoudelijke spullen kunnen mogelijk gerepareerd worden. In de huidige tijd waarin we zuinig moeten zijn met verbruik van grondstoffen is dit natuurlijk dé plek om uw spullen een tweede leven te geven. Daarbij scheelt het ook in uw portemonnee, want u hoeft het niet nieuw te kopen! 

Wilt u naar het repaircafé? Lever dan zelf uw te repareren spullen aan; de reparateur zal aangeven of hij/zij de reparatie aanneemt. Dit zal onder meer afhangen van de risico’s die aan het apparaat kleven en de aard van de reparatie.

De reparatiekosten zullen beperkt zijn tot de kosten van te vervangen onderdelen. Wel kan iedere klant een vrijwillige bijdrage geven in de fooienpot.

Lees hier meer over het klimaat in onze klimaatkrant