Coen van Gemert
Coen van Gemert Foto: Wil Feijen

Coen van Gemert: “Trots op onze hoogwaardige producten en innovatie”

Algemeen

Son en Breugel - In 2023 werd Coen van Gemert Ondernemer van het Jaar Ekkersrijt/Sciencepark. Zijn bedrijf Gemco Mobile Safety werd zowel door de jury als inwoners en mede-ondernemers van Son en Breugel geroemd omdat dit bedrijf in zijn specifieke markt steeds zich weer wist aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Coen voelde zich vereerd met de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ en wil de Lions een groot compliment maken dat ze jaar in jaar uit dit evenement organiseren.

Redactie: GazetMedia
Foto: Wil Feijen

Grondlegger van het bedrijf Jan van Gemert komt nog steeds iedere maandag langs bij Gemco Mobile Safety en daar is Coen maar wat blij mee: “Een betere adviseur kun je je niet wensen.” Het was weliswaar de tak die Jan van Gemert wilde afstoten, maar zoon Coen, als ‘rastechneut’ stapte er maar wat graag in. En met succes. 

ik probeer op alle mogelijke manieren Regio Brainport Eindhoven te promoten

Gemco Mobile Safety ontwikkelt en bouwt speciale voertuigen waarmee klanten hun heel specifieke - niet alledaagse - opdrachten en missies kunnen uitvoeren. Klanten komen naar Gemco Mobile Safety om samen met hen oplossingen te vinden voor hun specifieke vraagstukken op het gebied van mobiele systemen voor mobiele toepassingen. Coen: “Zo leveren wij units aan onder andere telecombedrijven, vliegvelden, spoorwegorganisaties, politie en andere veiligheidsdiensten.” Gemco Mobile Safety is trots dat ze hoogwaardige producten kunnen leveren en constant blijven innoveren. Hun motto is niet voor niets ‘Innovatie zit in ons DNA’, want door goed te luisteren naar wat de klant nodig heeft en te kijken naar wat er gaande is op de markt, proberen ze constant te vernieuwen en zichzelf te verbeteren.

Het baart mij wel een beetje zorgen dat de jongere generatie minder in ‘werken in de techniek’ geïnteresseerd is

Gemco Mobile Safety is een innovatief bedrijf op Sciencepark. Coen: “Misschien ben ik wat chauvinistisch, maar ik probeer op alle mogelijke manieren Regio Brainport Eindhoven te promoten. Een belangrijke regio waar we met tal van bedrijven wereldwijd van belang zijn. Ik ben er trots op dat mijn bedrijf ook in deze regio actief is. Het baart mij wel een beetje zorgen dat de jongere generatie minder in ‘werken in de techniek’ geïnteresseerd is. Deze generatie hebben we hard nodig. Niet alleen Gemco Mobile Safety, maar heel veel bedrijven in de Brainportregio.” Coen zou zelf het liefste zijn overall aantrekken en mee sleutelen in de werkplaats, maar helaas heeft hij daar als directeur geen tijd meer voor. 

De komende periode gaat Gemco Mobile Safety gebruiken om zich te focussen: “We zijn bezig met een nieuwe duidelijke website. De situatie in de wereld maakt dat er veel vraag is naar onze producten. Voor ons de uitdaging om daar steeds weer adequaat een antwoord op te kunnen geven.” 

Als het even kan is Coen van Gemert ook dit jaar aanwezig bij de Ondernemersavond op 6 april: “Naast de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar 2024’ genereert deze gezellige avond ook de nodige financiën die dan weer worden verdeeld onder goede doelen. Een mooie win-win-situatie.”