Springbokken na plandelen
Springbokken na plandelen Foto: Ingezonden

Loopgroep De Springbokken plandelt 20 vuilniszakken afval bij elkaar

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 25 februari heeft klimaatburgemeester Daniëlle van de Ven samen met 20 leden van loopgroep De Springbokken weer een uurtje geplandeld (tijdens wandelen afval opruimen); de opbrengst was 20 volle vuilniszakken. Daarmee is het gebied rond basisschool De Ruimte, bij SBC, in De Gentiaan en in Sonniuspark weer een stukje schoner geworden. Opmerkelijk was dat sommige straten heel schoon waren, maar dat er op diverse plekken heel veel afval lag.

De opbrengst bestond voornamelijk uit blikjes, plastic flesjes, glazen flesjes, peuken, plastic zakjes, chipszakken en ondefinieerbare papieren en plastic rommel, maar ook uit vapes, een blusapparaat, speelgoed voor kinderen en honden, en zelfs een zwangerschapstest.

Mocht je zelf of samen met buurtgenoten ook Son en Breugel een stukje schoner willen maken, kijk dan op www.sonenbreugelverbindt.nl. Daar kun je je opgeven om een straat te adopteren. In ruil daarvoor krijg je onder andere een grijpstok en handschoenen. Een volgende keer meelopen met De Springbokken kan natuurlijk ook en is bovendien heel gezellig!