Handbalvereniging Apollo Foto: MooiSonenBreugel

Wedstrijdverslag Rapiditas DS2 - Apollo DS1

Algemeen Sport

Son en Breugel - Op deze zonnige zondag, waar de eerste tekenen van de lente zichtbaar zijn bij een heerlijk temperatuurtje, staat voor Apollo de uitwedstrijd tegen Rapiditas DS2 op het programma.

Een van de 2 uitwedstrijden die in het mooie Limburg worden gespeeld (de andere is in Venlo). Rapiditas staat voor deze wedstrijd 8e in de stand, dus een overwinning voor de dames uit Son moet mogelijk zijn vandaag. Echter bestaat de wedstrijdselectie door allerlei omstandigheden slechts uit 9 spelers waaronder 2 keepers. En dan is ook nog eens niet iedereen helemaal fit. De eerste helft liet, wat de score aangaat, een gelijkopgaande wedstrijd zien en dat had Apollo een beetje aan zichzelf te wijten.

Er werden in de aanval toch wel de nodige (open) kansen gemist. Zonde want anders was deze wedstrijd waarschijnlijk al voor de rust beslist geweest. Een hele tijd keek men echter tegen een achterstand van 1 of 2 doelpunten aan, pas in de 23e minuut kwam Apollo voor het eerst op voorsprong, 10-11 door een mooi doelpunt van Joyce. Hoofdrolspeelster in deze eerste helft was echter linkerhoekspeelster Maud die met scherp schoot. Maar liefst 5 doelpunten, uit beslist niet altijd even gemakkelijke kansen, werden door haar tot doelpunt gepromoveerd. De rust werd uiteindelijk bereikt met een 11-12 voorsprong. De tweede helft begon Apollo voortvarend aan de wedstrijd, binnen een paar minuten werd de voorsprong uitgebouwd tot 11-16.

Je zou zeggen dat het nu langzamerhand een gelopen koers zou zijn, dat zou echter niet geheel bewaarheid worden in het verdere verloop van deze wedstrijd. Halverwege de tweede helft was de voorsprong nog altijd 5 doelpunten: 15-20. Maar daarna kwam Rapiditas knap terug in de wedstrijd, een paar minuten voor tijd stond het ineens 19-21. Zou het dan toch nog misgaan vandaag? Gelukkig hervond Apollo zich en werd er deze laatste minuten weinig meer weggegeven. Uiteindelijk zegevierden de dames uit Son met 20-23. Een verdiende overwinning, maar gemakkelijk ging het vandaag allemaal niet. Maar het verdient een compliment dat Apollo met nog 4 wedstrijden te spelen nog steeds meedoet om het kampioenschap ondanks het feit dat men deze competitie nog geen enkele keer met een redelijk compleet team heeft kunnen spelen. Op dit moment staat men bovenaan de ranglijst met 1 punt meer dan concurrent HC Groot Venlo, dat echter wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.