Fotograaf Wil Feijen tijdens de uitzending
Fotograaf Wil Feijen tijdens de uitzending Foto: Mario Smulders/Radio S&B

Fotograaf Wil Feijen te gast bij ‘Oh, zit dat zo’

Algemeen

Son en Breugel - Radio Son en Breugel zendt elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur het programma ‘Oh, zit dat zo’ uit. De presentatoren Jan Achttienribbe en Lucy van de Wier nodigen wekelijks spraakmakende en verrassende gasten uit in hun studio, waar ze hen het hemd van het lijf vragen. Hierdoor krijgt de luisteraar de kans om meer te weten te komen over verschillende onderwerpen en personen.

Op woensdag 6 maart was Wil Feijen, de vaste fotograaf van deze krant, een van de gasten. Jan en Lucy wilden graag ontdekken hoe hij fotograaf is geworden en wat zijn werk als fotograaf precies inhoudt.

Wil vertelde dat hij ooit een paar foto’s heeft opgestuurd naar het inmiddels niet meer bestaande weekblad De Brug. Hij werd aangenomen, maar vertrok later om bij het weekblad Forum te gaan werken. Daar voelde hij zich als fotograaf echter niet echt thuis, omdat hij zichzelf geen plaatjesfotograaf noemde, maar eerder een sfeerfotograaf; hij probeert altijd de sfeer van het moment in zijn foto’s vast te leggen. Daarom stapte hij over naar het toen nieuwe weekblad DeMooiSonenBreugelKrant, een krant die qua foto-opdrachten precies aansloot bij deze benadering. Sindsdien maakt hij al vele jaren foto’s voor deze krant.

Fotograaf Wil Feijen tijdens de uitzending
Fotograaf Wil Feijen tijdens de uitzending