Swim to Fight Cancer
Swim to Fight Cancer Foto: MooiSonenBreugel

Zwemmen tegen kanker

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Op 29 juni staat de jubileumeditie (5 jaar) van Swim to Fight Cancer Eindhoven gepland in het natuurzwembad en stadsstrand de IJzeren Man in Eindhoven!

Eric Nooijen uit Son en Breugel is onlangs benaderd om als projectleider de editie van 2024 Swim to Fight Cancer Eindhoven te ondersteunen. “Mijn motivatie is persoonlijk. Als ondernemer voel ik een sterke maatschappelijke betrokkenheid en ik heb helaas zelf ook ervaring met de verwoestende impact van kanker. Het verlies van een goede vriendin in 2020 en het overlijden van mijn schoonmoeder aan kanker in 2023 hebben mij en mijn gezin diep geraakt”, aldus Eric.

Zijn focus ligt op het werven van bedrijven uit Eindhoven en Son en omgeving om deel te nemen aan Swim to Fight Cancer Eindhoven als businessteam met collega’s of als sponsors van het event. Maar ook particulieren worden aangemoedigd om mee te doen of een bijdrage te leveren; of het nu gaat om zwemmen of doneren, elke inspanning telt in de strijd tegen kanker.

Deelname
Je bent minimaal 26 jaar en in het bezit van zwemdiploma A en B, je gaat in de IJzeren Man rondjes zwemmen van 400 meter. Je kunt natuurlijk op de dag zelf altijd nog een rondje meer of minder zwemmen. Tickets zijn te koop vanaf € 40,-. Je kan zelf extra donaties ophalen als sponsoring. “We hebben al enkele deelnemers uit Son aan boord, maar ik hoop natuurlijk op nog meer lokale steun voor dit belangrijke initiatief. Het is geweldig om te zien hoe mensen samenkomen voor zo’n nobel doel”, vertelt Eric trots.

Wil je als (Sons) bedrijf meedoen met een businessteam of als sponsor? Meer informatie kun je vinden op https://www.fightcancer.nl/eindhoven.