Van Gogh Kerkje
Van Gogh Kerkje Foto: Ingezonden
Regio

Taizévesper op 7 april in Nuenen

Algemeen

Son en Breugel/Nuenen - Aanstaande zondag 7 april is er een Taizévesper in het Van Goghkerkje (aan de Papenvoort) in Nuenen. Wordt het nu al meer lente? Met veel enthousiasme en vol energie gaan we een nieuwe Taizévesper vieren; de dagen na Pasen, met weer meer kans voor de zon voor het ‘nieuwe’ leven. Maar ook een periode met vragen, over wanneer geloof je in iets, is het waar? Of zijn er anderen die jouw mening bepalen?

In de Taizévesper is het thema ’Vrede zij met jullie’. Een beter welkom kan je je niet voorstellen. Meestal zeg je: hoe gaat het? Is dat dan echt een vraag? In deze tijd van ‘meningen’ over een dreigende oorlog, hoe wordt je dan gegroet, als iemand jou vrede wenst?

De vesper is een eenvoudig samenzijn. Je krijgt de mogelijkheid om te zoeken naar en het vinden van een moment van rust. Op een rustige manier worden korte teksten en meditatieve momenten afgewisseld met liederen uit de bundel van Taizé en met verstillend pianospel van Paul Weijmans. 

Het sfeervolle kerkje draagt bij aan het vinden van een moment van rust. Aanvang is 19.30 uur en voorafgaand aan de vesper is er pianomuziek.  Iedereen is van harte welkom op een mooie plek, waarin eenvoud en verstilling centraal staan, ook voor dat beetje ‘vrede’.