Op www.sonenbreugel.nl/parkeermaatregelen vindt u een plattegrond met alle parkeermaatregelen
Op www.sonenbreugel.nl/parkeermaatregelen vindt u een plattegrond met alle parkeermaatregelen Foto: Gemeente Son en Breugel

Ekkersrijt veilig bereikbaar

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel vindt het belangrijk dat bedrijventerrein Ekkersrijt een aantrekkelijk terrein is en blijft voor bezoekers, ondernemers en hun personeel. Naast aandacht voor veiligheid en bereikbaarheid, vinden ze dat er ook aandacht moet zijn voor groen, duurzaamheid en ruimte, nu en in de toekomst. 

Ze ontvangen al langere tijd klachten van ondernemers over onveilige en onwenselijke parkeersituaties. Daarom passen ze verschillende parkeersituaties aan en nemen we verschillende parkeermaatregelen. Daarbij hebben we onder andere ook gekeken naar de mogelijkheden om de groene omgeving te verbeteren.

Wat verandert er?
In verschillende deelgebieden van Ekkersrijt passen ze de parkeersituatie aan.

- Ze stellen een parkeerverbodszone in op Ekkersrijt 3000 t/m 3300 en Ekkersrijt 4200 t/m 4400. In de parkeerverbodszone is parkeren alleen in de parkeervakken toegestaan.
Ze leggen nieuwe parkeervakken aan op de plekken waar veilig parkeren mogelijk is. De parkeerverbodszone duiden we aan met borden, aan het begin en einde van het gebied.
- Op delen van Ekkersrijt 1000 en Ekkersrijt 1200 t/m 1400 plaatsen ze gele strepen op de trottoirbanden. Op locaties met een gele streep is het niet toegestaan om te stoppen of te parkeren. De gele strepen plaatsen we op locaties waar stilstaande voertuigen hinder en onveilige situaties kunnen geven, bijvoorbeeld in de buurt van uitritten. Op kruispunten is het nooit toegestaan om te parkeren.
- Op Science Park 5200 (zuidwestelijk deel) leggen ze in de bestaande groenstrook een wandelpad aan. Het parkeren in de groenstrook is vanaf de aanleg van het wandelpad niet meer toegestaan. In een later stadium zorgen ze voor een verbetering van het groen. Door deze maatregel kunnen werknemers veilig wandelen op het Science Park.
- Op de Verlengde Huizingalaan stellen ze een parkeerverbod in voor de huidige parkeerstroken. Dit parkeerverbod geven we met borden aan.

Planning
In mei voeren zij voorbereidende werkzaamheden uit. Ze verwachten dat eind mei de nieuwe parkeersituatie ingaat. Bij slecht weer worden de werkzaamheden en invoering van de parkeermaatregelen mogelijk uitgesteld.

Meer informatie
Op www.sonenbreugel.nl/parkmaatregelen vindt u een kaart met alle parkeermaatregelen.