Afbeelding

Oktoberfest met koopzondag winnende combinatie

Algemeen

Zondag 11 oktober wordt in Son en Breugel geen gewone zondag, en zelfs geen gewone koopzondag. Het wordt ook nog eens onderdeel van het Oktoberfest, dat een steeds belangrijker spil gaat vormen in de winkel- en amusementcyclus van het dorp. Zondag 11 oktober is dan, geheel in stijl, even "Der gemütliche Sonntag", een gratis toegankelijke familiedag en een dagje uit voor het hele gezin.

De diverse winkels in Son die de formule completeren, en langzamerhand een onlosmakelijk onderdeel van der gemütliche Sonntag beginnen te vormen, gooien van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open en nodigen iedereen van harte uit om in de sfeer van het Oktoberfest aankopen te komen doen.

Het belooft een echt familiefeest te worden. Zo is er een grote braderie met een vijftigtal kramen die loopt van de Nieuwstraat tot aan het Raadhuisplein. Daarbij zal ook de curryworst niet ontbreken.

Er staan er diverse attracties voor de jeugdige bezoekers en is er live muziek in de tent van Drie Donken blaaskapel & Freunde Echo. De braderie als geheel ligt tussen De Dames en het Raadhuisplein.

Voor de toren staat de grote tent. Het zebrapad daar naartoe zal bewaakt worden door verkeersregelaars van Dutmella.

De Drie Donken blaaskapel & Freunde Echo treden op in de tent. Ze spelen in de originele Tsjechische kleding ( Moravië regio Kyjov) en ook nog eens in de originele Tsjechische bezetting. Deze kapellen hebben een grote onderlinge band, en veel gevoel voor de Tsjechische en Moravische volksmuziek. Muziek die een grote groep mensen erg aanspreekt, en die zij als kapel zo professioneel mogelijk proberen uit te voeren. Tsjechische muziek is emotie, geschreven met het hart. Een lust voor oor en oog. Probeer dan nog maar eens stil te staan als publiek.

Als het aan de organisatie van deze dag en de winkeliers ligt, gaat het Oktoberfest inclusief gemütliche Sonntag overal een vaste plek krijgen. Binnen het centrum van Son, op de jaarlijkse evenementenkalender van de gemeente Son en Breugel, in de papieren of digitale agenda's van alle inwoners, maar ook van iedereen uit de regio die van een feestje of een gezellige familiedag houdt, en wie wil dat nou niét?

De organisatie heeft nog meer mooie plannen om er voor te zorgen dat straks iedereen deze dag in zijn of haar agenda zal zetten met de opmerking "Und jetz gehts los!"