Prins en Prinses carnavalsmaandag
Prins en Prinses carnavalsmaandag

Kijkje achter de schermen bij de grote 3

Algemeen

Een kijkje achter de schermen bij de grote 3, prins, prinses en adjudant. In opdracht van onze razende reporter hebben zij de afgelopen weken een soort dagboek bijgehouden van alle activiteiten rondom en tijdens de carnavalsdagen. Je bent tenslotte maar eens in je leven een heuse jeugdprins of jeugdprinses, wat beleef je zoal?
De zittingsavonden, altijd gezellig en leuk, vooral als je zelf op het podium mag staan en mee de finale in mag om een laatste applaus in ontvangst te nemen van het uitgelaten publiek. Klein minpuntje als je vader ineens een van de danseressen bij een act blijkt te zijn. De seniorenmiddag maakte veel goed met een plek langs prins Pieter en adjudant Arjen, wel heel warm onder al die lampen.
Carnaval start op donderdagavond met een bezoek aan Berckenstaete wat een heel gezellige avond werd, ook de loterij met de mooie prijzen viel in de smaak bij de bewoners.
Vrijdag staat in het teken van het zieken- en scholenbezoek, wat op alle drie een onuitwisbare herinnering heeft nagelaten. Het was fijn en leuk om te zien dat iedereen blij was met de afgelegde bezoeken, thuis en op de scholen. Het bezoek aan de Stokland was wel een hoogtepunt, ten eerste omdat Timo en Lotte beide op deze school hebben gezeten. En ten tweede omdat prins Pieter en prins Timo niet alleen van cape, maar ook van adjudant en onderscheidingen geruild hadden. Het lijntje kan niet altijd gespannen zijn.
Zaterdagmiddag de aftrap van het carnaval in de tent, het zoeken naar de mooist verklede, een bezoek aan de kindermiddag in Oase en tenslotte 's avonds naar jeugdtent voor de sleuteloverdracht. Daar wachtte een "vette"verrassing; op een scheidingswand twee levensgrootte karikaturen van prins Timo en prinses Lotte.
De optocht op zondag was keigezellig; met z'n allen vanaf Oase naar Breugel lopen en dan op de wagen van de Dommelsoppers. Natuurlijk confetti gooien, dansen en vooral veel lol met elkaar. Na afloop van de optocht terug naar Oase en nog lekker nagenieten en hossen met familie en vrienden.
Maandagmiddag was het weer feest in de tent; met opnieuw een zoektocht naar de mooist of origineelst verklede (wat moeilijk is dat!) en een bezoek aan de baby- en peutermiddag in Oase. Tussen al die bedrijven door is er iedere avond een ander rust- en eetpunt om even lekker te relaxen en op te laden voor de avonden. Op maandagavond werd er traditioneel een bezoek gebracht aan het Harlekijnengat en zoals altijd heel erg leuk, fijn en gezellig om daar te zijn.

Dinsdag was een lange en vermoeiende dag; bezoek aan de beide boerenbruiloften, vlug terug naar de tent voor de prijsuitreiking van Krutjesgat's got talent en nog snel naar Oase waar de afsluiting was van het kindercarnaval. Tijd voor het relaxmoment en om voor te bereiden op de laatste avond. Langzaam komt het besef dat er een einde komt aan deze carnaval met alle gezellige en leuke momenten Een bezoek aan de afsluitende schuimparty in de jeugdtent mocht niet ontbreken, gevolgd door hun feestje samen met prins Pieter en adjudant Arjen op het podium van de grote carnavalstent. Bij de Krutverbranding was het erg koud, dus zo snel mogelijk door naar de After Party in Oase.
Onder protest de sleutel teruggegeven aan het bestuur van Oase en heel officieel elkaar ontdaan van steek en cape; zo kwam er toch een einde aan een keigave carnaval 2016, waarbij we vrienden zijn geworden voor het leven!

Na een kort nachtje was het woensdag vroeg uit de veren om in Oase mee op te ruimen en te poetsen, ook dat hoort erbij als je prins, prinses en adjudant geweest bent.
's Avonds, tijdens de mis, werden prins Pieter, prins Timo en prinses Lotte naar voren geroepen door de Pastor en mocht Lotte de kaars, die sinds de carnavalsviering heeft gebrand, uitblazen ten teken dat carnaval nu echt voorbij is. Na afloop gezamenlijk met de Krutjesrapers nog wat gaan drinken en napraten over deze fantastische en onvergetelijke carnaval.

Prins en Prinses Carnavals dinsdag
Prins en Prinses Carnavals dinsdag
Prins en Prinses carnavalsmaandag