Afbeelding

Fase 3 Son aan de Dommel van start

Algemeen

Fase 3 Son aan de Dommel van start
                                
Wethouder Robert Visser (gemeente Son en Breugel) en directeur Harwil de Jonge van Heijmans Vastgoed hebben op donderdag 15 december 2016 een overeenkomst voor de bouw van 59 koopwoningen in het plandeel Rooijseweg Zuid in Sonniuspark getekend.

Kruijswijk makelaardij en Van Santvoort makelaars zullen namens Heijmans in het eerste kwartaal van 2017 de verkoop van Fase 3 van Son aan de Dommel begeleiden.
De eerste 27 rij-, hoek-, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen zijn een mooi vervolg op plandeel Rooijseweg Noord waar alle woningen al van verkocht zijn. De overige 32 woningen volgen later in 2017.

Met het plan wordt verbinding gelegd met de Rooijseweg en het stroomdal van de rivier de Dommel. Door de integraliteit van zowel landschapsarchitectuur als woningarchitectuur ontstaat een nieuwe entree van Sonniuspark. Voor voetgangers en fietsers worden nieuwe paden aangelegd die de wijk met de Dommel verbinden. Eén van de mooiste natuurgebieden in het Brabantse land is daardoor goed bereikbaar.

De woningen van Son aan de Dommel hebben een ruime variatie in vorm, kleur en inrichting. Er is voor elk wat wils of het nu gaat om vrijstaande, halfvrijstaande, rij- of hoekwoningen. Gemeenschappelijk hebben ze allemaal de hoge uitvoeringskwaliteit.

Duurzaamheid is een belangrijk punt. Voor ons klimaat maar ook voor de portemonnee. Mede door de zonnepanelen (standaard), de bovenmodale isolatie en extra luchtdichting zijn de woningen energieneutraal (EPC=0). En gaan daarmee verder dan de wettelijke norm.
Duurzaamheid staat echt centraal in het ontwerp.
Ook is besparing te bereiken door handig gebruik te maken van het Heijmans SlimWonen huisbesturingssysteem. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om een lichtscene te programmeren in de app, waarmee je in één keer meerdere lampen kunt bedienen. Of alle lampen ineens kunt uitschakelen, met de speciale huis-verlaten schakelaar naast de voordeur. En voor extra veiligheid gaan alle lampen in huis automatisch aan, als een rookmelder alarm geeft. Het resultaat van al deze maatregelen is maandelijks terug te zien in de lagere energienota.

Zie ook website www.sonaandedommel.nl