De start van Swim to Fight Cancer
De start van Swim to Fight Cancer Foto: JimMinkels

Vijfde Editie Swim to Fight Cancer in Eindhoven

Algemeen

Son en Breugel - Eindhoven  – Op zaterdag 29 juni 2024 duiken honderden zwemmers het open water van De IJzeren Man in voor de vijfde editie van Swim to Fight Cancer Eindhoven. Dit evenement, dat deel uitmaakt van een landelijke inspanning om geld in te zamelen voor baanbrekend kankeronderzoek, belooft wederom een dag vol hoop, kracht en gemeenschapszin.

Swim to Fight Cancer is niet zomaar een zwemevenement; het is een beweging die mensen van alle leeftijden samenbrengt met één gezamenlijk doel: de strijd tegen kanker. Door te zwemmen voor hen die vechten, hebben gevochten of de strijd hebben verloren, brengen deelnemers een krachtige boodschap van liefde, hoop en veerkracht.

De motivatie van elke zwemmer is persoonlijk en diep geworteld, vaak gedreven door verhalen van naasten. Dit jaar zamelen de deelnemers fondsen in voor Fight cancer, een organisatie die zich inzet voor innovatief kankeronderzoek en ondersteuning biedt aan patiënten en hun families. Met focus op projecten als immunotherapie, verbeterde zorg voor vruchtbaarheid bij vrouwen met kanker en op maat gemaakte behandelingen, streeft Fight cancer ernaar een verschil te maken in de levens van velen.


De start van Swim to Fight Cancer - JimMinkels

Joost Reijns, directeur bij Stichting Fight cancer, benadrukt het belang van vroege bewustwording en actie: “Swim to Fight Cancer is een bijzondere manier om bewustzijn te creëren en tegelijkertijd fondsen te werven. De kracht van deze acties ligt in het samenbrengen van mensen, het bevorderen van preventie en het stimuleren van onderzoek naar kanker. Samen veranderen we onmacht in kracht.”

Voor meer informatie over deelname, inschrijving of donaties, bezoek www.swimtofightcancer.nl/eindhoven.

De finish van Swim to Fight Cancer