bovengrondse textielcontainer en voertuig Sympany
bovengrondse textielcontainer en voertuig Sympany

Nieuwe textielinzamelaar in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel / Utrecht, 30 augustus 2017 – Het is u wellicht al opgevallen, tenminste als u in de afgelopen periode textiel in een van de textielcontainers in uw gemeente heeft gedoneerd. De containers zijn namelijk voorzien van nieuwe stickers. De stickers laten u duidelijk zien wat allemaal welkom is in de textielcontainers.

Reden voor de nieuwe stickers is de nieuwe textielinzamelaar, die in uw gemeente actief is. Sinds een aantal maanden wordt het textiel namelijk ingezameld door Sympany. Sympany blijft dit ook in de komende jaren doen. Sympany is een goed doel en steunt met de opbrengsten van het ingezamelde textiel duurzame textiel gerelateerde projecten in Nederland, Afrika en India. Deze projecten zijn gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen.

Binnenkort komen er op een nieuwe locatie in de gemeente nog eens twee textielcontainers bij, namelijk bij de Jumbo. Hiermee komt het aantal op een ideale spreiding van textielcontainers in uw gemeente, waardoor het voor u nog makkelijker en aantrekkelijker wordt om uw oude textiel te doneren.

Wanneer u textiel in de textielcontainer stopt, denk er dan aan dat u het goed verpakt in een dichte plastic (vuilnis)zak, zodat het beschermt blijft tegen vuil, viezigheid en vocht.

Over Sympany
Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met bijna 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 5 vestigingen van Sympany. Alle soorten textiel zijn welkom, ook als het niet opnieuw te dragen is. Sympany werkt o.a. samen met ReBlend om op industriële schaal nieuw textiel te laten maken dat voor de volle 100% uit gerecycled materiaal bestaat. Sympany is daarnaast mede-eigenaar van VRK Isolatie & Akoestiek, dat duurzame isolatie en akoestische producten maakt van gerecycled katoen en jeans.
Sympany werkt aan de zelfredzaamheid van mensen in Nederland, Afrika en India. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Afrika en India steunen we textiel gerelateerde projecten gericht op duurzaamheid en zelfredzaamheid.