Afbeelding

Noord-Brabant telt meeste Oktoberfest feesten

Algemeen

Son en Breugel / Utrecht  - In Noord-Brabant worden de meeste Oktoberfest feesten van Nederland gegeven. Dit concludeert online carnavalswinkel Feestkleding365.nl. De feestkledinggigant verzamelde data rondom het jaarlijks terugkerende volksfeest uit München, dat een aantal jaar geleden overgewaaid is naar Nederland. Het officiële Oktoberfest in München gaat morgen van start en duurt ruim twee weken.

Brabanders geven de meeste bierfeesten
In Noord-Brabant worden, op provinciaal niveau, de meeste bierfeesten van Nederland georganiseerd (8). Limburg komt op de tweede plaats met 7 grote Oktoberfest feesten, gevolgd door Utrecht, waar 3 grote Oktoberfest evenementen worden georganiseerd.

Top drie populairste Oktoberfest provincies
De meeste Nederlanders die online op zoek gaan naar informatie over Oktoberfest, komen uit Limburg. Overijssel en Noord-Brabant staan op nummer twee en drie in de top drie populairste provincies voor het Oktoberfeest in Nederland. Overijsselaars hebben hun tweede plek te danken aan online zoekgedrag.

Ook internationaal wordt de populariteit van het Oktoberfest in Nederland erkend. Het Limburgse Sittard staat namelijk op nummer 9 in de lijst van beste Oktoberfest feesten ter wereld.

Carnaval versus Oktoberfest
Toeval of niet, de provincies die tot de populairste Nederlandse Oktoberfest provincies gerekend mogen worden, blijken ook het populairst tijdens Carnaval.

Ondanks dat de Duitsers befaamd zijn om hun jaarlijkse bierfeest, is het Nederlandse carnavalsfeest naar verhouding veel heftiger. Het Oktoberfest duurt weliswaar langer dan carnaval (16-18 dagen versus 3-5 dagen), maar Nederlanders drinken een half miljoen liter bier meer weg tijdens Carnaval (7,5 miljoen liter tijdens carnaval tegenover 7 miljoen liter op Oktoberfest). Ook het aantal comazuipers (in het Duits: 'Bierleichen') is relatief hoger in Nederland.

Meer informatie over dit onderzoek, inclusief de 'Oktoberfest in Nederland' infographic, is te vinden op: https://www.feestkleding365.nl/oktoberfest-2017