Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Meer geld naar veiligheid!

Politiek

Son en Breugel - Het vergroten van de veiligheid is een van de speerpunten van het beleid van de gemeente Son en Breugel. Dit jaar krijgt de gemeente een bedrag van 48.016,00 euro terug van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Dorpsbelang heeft een motie ingediend die er toe leidt dat dit geld gebruikt zal worden om de komende twee jaar extra controles te houden op Ekkersrijt en het buitengebied van Son en Breugel. Het buurtpreventieproject in Son en Breugel krijgt eveneens een extra stimulans.
De komende tijd worden extra controles uitgevoerd op Ekkersrijt, het gaat hierbij bijvoorbeeld om autobedrijven waarvan het vermoeden bestaat dat hier mogelijk geld wordt witgewassen, volgens burgemeester Hans Gaillard. 'Het aantal autobedrijven op Ekkersrijt neemt toe, zonder dat het wagenpark aanleiding geeft tot bestaansrecht', aldus de burgemeester. De controles worden gehouden in samenwerking met de belastingdienst, politie, brandweer, defensie en de omgevingsdienst.


De gemeente heeft niet altijd een goed beeld wat zich afspeelt in het buitengebied van Son en Breugel. De gemeente wil de komende tijd 50% van het gebied bezocht hebben, om te controleren of er illegale praktijken plaatsvinden. 
De introductie van WhatsApp heeft een positieve invloed op buurtpreventie in Son en Breugel. Volgens burgemeester Gaillard is dit goed te merken. Op dit moment zijn er ongeveer 80 appgroepen actief die een oogje in het zeil houden. Het is de bedoeling om borden plaatsen en scholing over het gebruik van deze groepen te faciliteren.
Na de verkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad een debat voeren over het thema veiligheid om nieuwe ideeën voor veiligheid te bespreken, zoals cameratoezicht.