Afbeelding

Nieuwe voorstelling Vestzakkomedie in la Sonnerie

Cultuur

De Vestzakkomedie speelt in april de bitterzoete komedie 'Het geheugen van water' van de Engelse schrijfster Shelagh Stephenson. Na de grote productie 'Al de dagen van ons leven' in het afgelopen najaar is dit weer een stuk met kleine bezetting. De regie wordt door twee leden van de toneelgroep zelf gedaan. Bijzonder is ook de speellocatie: niet het vertrouwde Vestzaktheater, maar de kapel van hotel la Sonnerie.

Het stuk uit 1996 gaat over drie zussen die in een afgelegen ingesneeuwd landhuis bij elkaar komen, omdat hun moeder is overleden. De oudste is de meest verantwoordelijke. Het grootste gedeelte van de zorg voor moeder is op haar schouders terechtgekomen. Dit frustreerde haar mateloos, maar ze blijkt niet anders te kunnen. Haar man wil het liefst stoppen met hun gezamenlijke handel in gezondheidsvoedsel. Hij vindt dat ze mensen belazeren waar ze bij staan.

De middelste is de meest getalenteerde. Zij is arts en heeft een geheime relatie met een getrouwde man. Hun relatie komt onder druk te staan als zij denkt zwanger te zijn. Als enige krijgt zij steeds haar overleden moeder 'op bezoek'. Wat is er gebeurd in hun verleden dat nog niet is afgerond?

De jongste, tot slot, is totaal losgeslagen. Zij lijdt een losbandig leven en kan niet tegen alleen zijn. Ze valt van de ene relatie in de andere en altijd gaat het fout. Deze vijf mensen, emotioneel uit evenwicht, noodgedwongen in het hetzelfde huis. Dat geeft onvermijdelijk de nodige, vaak hilarische confrontaties met hun gezamenlijke verleden en de nodige geheimen. Voldoende dramatische wendingen voor een prachtige en ontspannen toneelavond!

De zes spelers zijn Suus Laurey, Ans Merks, Marga van Acht, Maria van de Gevel, Frank van Mil en Wan Merks. De regie is in handen van Anja Hebing en Maria van de Gevel. Er zijn drie speeldata: vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en zondag 24 april. Alle voorstellingen zijn in la Sonnerie en beginnen om 20.15 uur. Plaatskaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar via fwhelders@gmail.com of op de avond van de voorstelling aan de ingang van de zaal (let op: pinnen niet mogelijk). Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.vestzakkomedie.nl

Lezerspodium
Algemeen 3 uur geleden Lezerspodium: Een lege huls leidt tot een lege berm
Jan Schopenhouer en Martin Kuypers
Algemeen 17 uur geleden KuylKamp Festival: live-muziek, vertier en gezelligheid
Bushokje in Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Brabant steekt 3 miljoen euro extra in toegankelijkheid bushaltes
Sporthal De Landing
Algemeen 21 uur geleden Themabijeenkomst Sportraad: sportaccommodaties Son en Breugel
Lezing Ouder-Café
Algemeen 22 uur geleden Ontspannen opvoeden - over slaap en babygebaren
Interieur Kwantum
Advertorial Algemeen gisteren Samen met Kwantum maak je jouw huis nog fijner