Afbeelding

Scholieren Sonnewijzer planten een boom

Human Interest

Son en Breugel – Vandaag woensdag 22 maart werden er tijdens de nationale Boomplant(feest)dag door 24 kinderen van groep 8 van basisschool de Sonnewijzer bomen geplant. Dit alles onder de titel "Bomen verbinden" Er werden 19 bomen,Japanse kersen geplaatst door de kinderen. 

De Nationale Boomfeestdag en de stichting 'One Tree Per Child' hebben als doel om alle kinderen onder 10 jaar een eigen boom te laten planten. Bomen planten is vaak een eerste en daardoor onvergetelijke natuurervaring voor kinderen.

Bovendien draagt het planten van bomen expliciet bij aan het nakomen van de CO2-reductie-maatregelen die afgesproken zijn in de Klimaattoppen van Parijs en Rotterdam en de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Son en Breugel. Vandaag werd er dus op de Maaslaan en bij de Houtense brug bomen en struiken gepland. Morgen 23 maart zal dit gebeuren in de wijk het Sonniuspark Libellelaan/Rooiseweg, 11.00 uur en op de Bontstraat ter hoogte van nummer 29 om 14.00 uur. Daardoor is er weer wat groen bij in ons dorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding