CineBieb Vele Hemels boven de zevende
CineBieb Vele Hemels boven de zevende Foto: MooiSonenBreugel

Filmmiddag in het Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, vertoont mooie, fijne films met een inleiding en alle gelegenheid er samen nog eens over na te praten. Deze CINEbieb-films zijn te zien in de theaterzaal op een groot scherm in hoge kwaliteit en met goed geluid. De films kunnen een verfilmd boek zijn of een documentaire en zijn voor volwassenen.

‘Vele hemels boven de zevende’
Op donderdagmiddag 13 juni, aanvang 13.00 uur, is ‘Vele hemels boven de zevende’ te zien, de fijnzinnige verfilming van de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck.

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

‘Vele hemels boven de zevende’ is gebaseerd op de gelijknamige geliefde debuutroman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef. Met Brit Van Hoof, Koen de Graeve, Sara de Roo, Peter Seynaeve, Viviane de Muynck. “... formidabel gespeeld... uitstekende acteurs... regelrecht acteergenot... uitstekende timing én sterk schrijven: prachtig... hartverscheurend... sterk... (***** Trouw); “ ... imponerende Viviane de Muynck... fraai kwetsbaar gespeeld door Brit van Hoof... uitstekende acteurs... (Het Parool); “... een oprecht en doorleefd drama dat fascineert door sterk acteren en de poëtische muziek van Spinvis...” (De Telegraaf).

De film is te zien in Bibliotheek Son, in de theaterzaal op donderdag 13 juni om 13.00 uur; zaal is open om 12.45 uur. Kaarten zijn te reserveren à € 4,50 voor leden van de bibliotheek en € 6,50 voor niet-leden. Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten..