Sons Kamerkoor
Sons Kamerkoor

Concert Op Weg naar Kerst

Verenigingen

Op zondagmiddag 11 december verzorgt het Sons Kamerkoor samen met organist Leon van den Brand een kerstconcert waarbij dichter Piet van den Boom passende gedichten zal voordragen.

Het gevarieerde programma bevat a capella kerstmuziek voor koor van o.a. Rachmaninov, Verdi en Pearsall, stukken voor orgel solo van Bach, Buxtehude, Balbâtre en kerstmuziek voor koor en orgel van Vivaldi en Händel .
Het Sons Kamerkoor bestaat sinds 1972 en telt op dit moment 23 zangers. Het koor heeft een uitgebreid repertoire vanaf de middeleeuwen tot in de moderne tijd, waarbij het accent op muziek van voor 1900 ligt. Het repertoire bevat geestelijke en profane, ernstige en vrolijke muziek, voornamelijk a capella. Bij concerten verlenen regelmatig instrumentalisten hun medewerking, om het koor te begeleiden of als intermezzo. Sinds 2014 is Marie-Astrid Zeinstra-Vermaas dirigente van het koor.

Marie-Astrid Zeinstra-Vermaas studeerde piano aan het Brabants Conservatorium. Tijdens deze studie kreeg zij les van onder meer Alexander Hrisanide, Theo Bles, en tot slot Henk Gort. Als tweede hoofdvak volgde zij de praktijkopleiding koordirectie bij Cees Rotteveel. Haar staatsexamen piano deed zij onder begeleiding van Ben Martin Weijand. In de jaren daarna volgde zij lessen koordirectie bij Joop Schets en Louis Buskens. In de loop der jaren heeft Marie-Astrid een goede naam opgebouwd als docente, dirigente en begeleidster van vocalisten en instrumentalisten.
Leon van den Brand studeerde aan het Sweelinck-conservatorium orgel bij Bernard Bartelink en aan het Brabants Conservatorium bij Maurice Pirenne. Leon van den Brand volgde diverse interpretatiecursussen bij bekende organisten als Marie-Claire Alain en Guy Bovet. Hij is actief als concertorganist, piano- en orgelpedagoog en onafhankelijk adviseur voor zuidelijke orgels bij zowel nieuwbouw en herplaatsingen als bij orgelrestauraties. Momenteel is hij organist van het historische 18e/19e-eeuwse Van Deventer/Smits-orgel in de Luciakerk van het idyllische stadje Ravenstein.
Piet van den Boom was van 2010-2013 stadsdichter van Eindhoven en sinds 2013 huisdichter van de Vitalisgroep in Eindhoven.

Het concert vindt plaats in de Sint Genovevakerk in Breugel en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

LeonvandenBrand
Astrid Zeinstra
Piet van den Boom