Paul en Syreeta van der Vleuten (foto: Annemieke van Tinteren)
Paul en Syreeta van der Vleuten (foto: Annemieke van Tinteren)

Verandering van spijs doet eten…

Zakelijk

Deze slogan geld zeker voor Paul en Syreeta van der Vleuten van; Van der Vleuten Catering en bekend van horecagelegenheid " Het Streufke " welke jaarlijks gerealiseerd wordt tijdens het IJsfeest in Son en Breugel.

Ook is Paul bekend met zijn catering bedrijf binnen De Dakar RALLY, waar hij al enkele jaren voor Dakar Team De Rooy onder leiding van Gerard de Rooy de gehele catering verzorgt tijdens deze zware rally.
Beide zijn zij woonachtig in Son en Breugel. Sinds 2006 runnen zij dit cateringbedrijf en ze hadden al een hele tijd de wens om naast de catering er iets bij te doen.

Ze kwamen in contact met de eigenaar en verhuurder van het restaurant De Gouden Leeuw in Sint Oedenrode. Men was op zoek naar iemand met kennis en ervaring in de horeca, om het restaurant in dit historisch pand te runnen. Dit pand werd 3 jaar geleden geheel in oude stijl herbouwd. Zij werden hiervoor benaderd en deze gelegenheid werd door Paul en Syreeta met beide handen aangegrepen.

Op 1 juni 2016 werd er gestart. En het werd een vliegende start …. De catering keuken, die voorheen op Ekkersrijt in Son gevestigd was, werd samengevoegd met de keuken in
Sint Oedenrode waardoor er efficiënter gewerkt kan worden, belangrijk voor de catering, want de werkwijze en kostenstructuur van een cateringbedrijf zijn in de laatste 10 jaar mede door de crisis drastisch veranderd.

"Ook zijn we nu nog flexibeler geworden in onze keukenbezetting en kunnen we elkaar helpen wanneer het bij de een rustig is terwijl bij de ander wellicht juist heel druk" verteld Syreeta.

Voordat de Gouden Leeuw weer kon " brullen" ging het hele interieur op de schop. Volgens Paul was het een koud en kil geheel en was er weinig sprake van een gezellige ontmoetingsplaats waar men een kopje koffie kon drinken, een trappistje kon nuttigen of juist gezellig kon lunchen en dineren.
Aan het interieur werd een geheel andere en eigen stijl gegeven met de creatieve hand van Syreeta om er een huiskamersfeer van te maken, met bijv. een leestafel, vloerkleden op de grond, stoelen in huiskamer stijl, leuke gordijnen voor de raam etc. Een hele investering maar het is wel goed gelukt. Er heerst een vriendelijke sfeer, een huiskamergevoel. Het (zomer ) terras werd voorzien van een houten vlonder en mooie terras stoelen, verlichting en verwarming.
Dat het een concept is dat aanslaat, blijkt wel uit de vele reserveringen die binnen komen voor lunch en diner. Ook de zaal wordt veel gereserveerd voor feestjes, ( zakelijke ) diners en recepties en zeker niet te vergeten vaak leuke koffietafels.
Het eten wordt bereid met eerlijke gerechten welke bereid worden vanaf een Big Green Egg in een open keuken.

Tijdens een carnavaleske titelveiling zijn Paul en Syreeta de trotse eigenaar geworden van de titel: Groot Hertog en Groot Hertogin van Papgat, wat hun geen windeieren legt. Zo levert deze titel naast veel gratis publiciteit ook een mooie feestavond op, op de woensdag na carnaval, wat een geweldig feest belooft te worden. De overige dagen met carnaval hebben zij een bomvol programma met als klapstuk Snollebollekes op de maandagavond. Vrijdag 24 februari om 18.00 uur barst het feest los!

De Rooise gemeenschap heeft hen echt goed ontvangen en is erg vriendelijk, ook de plaatselijke horeca-collega's zijn regelmatig te vinden in De Gouden Leeuw voor een kopje koffie, zij werken allen nauw met elkaar samen om elk buitenevenement tot een zo groot mogelijk succes te maken en het is mooi om hier deel van uit te maken.

Een dergelijk grote zaak erbij vergt wel wat organisatie, het is dan ook fijn om mensen in dienst te hebben die veel ervaring hebben en nauw betrokken zijn bij de zaak, zij hebben elk hun eigen verantwoordelijkheden en dat is duidelijk voor iedereen. Zo is Rinus Merks er vanaf het eerste uur bij en is hij met name verantwoordelijk voor het facilitaire gedeelte van de zaak, waarnaast Kim met aansturing van Syreeta juist veel achter de schermen regelt zoals werkroosters, offertes en andere zaken. Maar zeker ook de andere collega's zijn er elke dag volop mee bezig om De Gouden Leeuw op de Markt van Sint Oedenrode weer te laten Brullen!
Met Gastvrije groet,

Paul en Syreeta Van der Vleuten
Team De Gouden Leeuw