Afbeelding

Een fijne werkplek? Dan moet je naar Mars!

Zakelijk

Mars is een van de Best Workplaces 2017
Son en Breugel / Veghel - Tijdens de jaarlijkse presentatie van Best Workplaces is Mars geëindigd op de tweede plek in de categorie grote en multinationale organisaties. Het bedrijf komt daarmee enorm hoog in de ranking binnen. 91% van de 1.500 Nederlandse medewerkers is trots op haar werk en de werkplek en 87% heeft vertrouwen in de organisatie en haar beleid. Achter de hoge score schuilt een waarde gedreven organisatie die mensen eerlijk beoordeelt op hun potentieel en prestaties en waar veel ruimte is voor ontwikkeling en plezier.

Trots
Medewerkers steken veel energie in Mars, de organisatie steekt op haar beurt veel energie in de ontwikkeling van haar medewerkers. "We zijn erg trots op deze prijs", aldus Jack Tabbers, (algemeen directeur Mars Nederland)." Deze prijs weerspiegelt de trots van onze medewerkers op hun werk en hun werkplek. Een enorm 'dankjewel' voor al onze associates is hierbij zeker op zijn plaats."

Het onderzoek bevestigt ook dat Mars een bedrijf is dat haar medewerkers op de eerste plaats zet: niet alleen investeert Mars erg veel in de individuele ontwikkeling van mensen, er wordt met een scherp oog gekeken hun potentieel en prestaties. "Daardoor zijn er veel voorbeelden van mensen die het van de werkvloer tot directieniveau hebben gebracht, ook al begonnen zij die reis met een curriculum vitae dat je niet direct als reisbewijs zou hebben herkend", aldus Jack Tabbers. Mars staat er om bekend dat het medewerkers geen baan maar een loopbaan biedt en de ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Mars scoorde over de hele linie hoger dan vergelijkbare organisaties, met name als het gaat om het opleiden van haar medewerkers steekt het bedrijf met kop en schouders boven anderen uit. Marlie Joosten (Brand Manager, sinds 3 jaar werkzaam bij Mars): "Nieuwe collega's staan er vaak van te kijken hoeveel aandacht wordt besteed aan trainingen en cursussen. Maar succes krijg je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Een gezonde dosis ambitie en resultaatgerichtheid komen dan ook goed van pas."

Toekomst
Mars gaat de komende jaren zo'n 100 miljoen euro investeren in de fabriek in Veghel. Een van de investeringen is een nieuwe productielijn voor Mars Bites: de gangbare repen, maar dan in een kleiner formaat. De fabriek in Veghel is de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld en is continue op zoek naar nieuwe talenten.