Ons Dorp Kwist - Sjerlokkie
Ons Dorp Kwist - Sjerlokkie Foto: Ingezonden

Inschrijving Ons Dorp Pubkwist XL is geopend

Algemeen

Son en Breugel - Enkele maanden geleden heeft u kunnen lezen dat de dorpskwis in de oude vorm dit jaar geen doorgang zal vinden. Het vertrek van enkele bestuursleden en sponsors heeft tot gevolg gehad dat er dit jaar geen editie van Ons Dorp Kwist zal plaatsvinden. De overgebleven vragenmakers en commissieleden komen dit jaar echter wel met een gloednieuw evenement op de proppen: Ons Dorp Pubkwist XL.

Op vrijdag 13 oktober zullen de drie zalen van café-restaurant De Zwaan omgetoverd worden tot één grote kwislocatie. Daar zal de eerste editie van Ons Dorp Pubkwist XL plaatsvinden. Tijdens deze avond zullen er vele vragen op u worden afgevuurd in verschillende rondes. Dit zijn algemene kennisvragen die gaan over entertainment, sport, geschiedenis, wetenschap, aardrijkskunde, literatuur etc. Natuurlijk zullen er ook enkele vragen over ons dorp voorbijkomen. Ook is er een fotoronde en een muziekronde. Dingen opzoeken is niet toegestaan, het gaat om parate kennis. Maar er is meer. De XL in de naam doet vermoeden dat het niet alleen om vragen zal gaan. De teams zullen, zoals u bij de dorpskwis gewend bent, ook af en toe een opdracht moeten uitvoeren.

Op 1 september is de inschrijving geopend en dat heeft de commissie geweten. In de eerste twee dagen schreven heel veel teams zich al in, zo veel zelfs dat meer dan de helft van het beschikbare aantal plekken al bezet is. Wilt u nog meedoen, dan kunt u uw team natuurlijk nog steeds inschrijven. Een team bestaat uit maximaal 5 personen, maar minder mag ook natuurlijk. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. Zoals aangegeven is er een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar in de zaal van De Zwaan, dus vol is vol. Mocht het maximumaantal inschrijvingen bereikt zijn, dan plaatsen we uw team op de wachtlijst, voor het geval er teams afzeggen. U schrijft uw team in door een e-mail te sturen naar onsdorppubkwist@gmail.com met daarbij uw naam en telefoonnummer. En geef ook alvast een leuke teamnaam door. De inschrijver zal als teamcaptain en contactpersoon voor de organisatie beschouwd worden. De namen van de teamleden hoeven niet doorgegeven te worden. Het inschrijfgeld is 20 euro per team. Dit betaalt u op de avond zelf contant bij de ingang van de zaal.

Alle teamcaptains van de afgelopen jaren hebben een mail ontvangen met de informatie. Natuurlijk hoopt de organisatie ook op nieuwe teams, teams die wellicht te klein waren om met de vroegere dorpsquiz mee te doen, maar nu met 5 personen wel denken een serieuze kans te maken, of gewoon zin hebben in een leuke avond. Er zullen ook bij Ons Dorp Pubkwist XL enkele mooie prijzen te winnen zijn.

De kwis begint om 20.30 uur, en de zaal gaat open om 19.30 uur. Na afloop van de kwis en de bekendmaking van de winnaars, rond de klok van 23.00 uur, is er nog voldoende tijd om gezellig na te kletsen in de zaal of het café van De Zwaan. Gedurende de hele avond staat het personeel van De Zwaan voor u klaar om u te voorzien van een drankje en een hapje.

Schrijf u snel in met uw team en doe mee met dit nieuwe evenement in ons dorp. Houd de komende tijd de sociale media en de lokale media in de gaten voor meer informatie.