Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Ons Dorp Kwist stopt en gaat verder op nieuwe voet

Algemeen

Son en Breugel - Groot was de feestvreugde bij de teams van Zagerstraat & Co en Tis Wa toen zij in oktober uitgeroepen werden als winnaar van Ons Dorp Kwist 2022 bij de grote en kleine teams. De nieuwe opzet waarbij er een aparte kwis gemaakt werd voor kleinere teams werd door de deelnemers als erg positief ervaren, gezien de reacties die de commissie na afloop mocht ontvangen. Zeker iets om dit jaar weer te doen, zou je zeggen. 

Helaas heeft de commissie moeten besluiten dat er in 2023 geen nieuwe editie van Ons Dorp Kwist zal gaan plaatsvinden. Dit heeft meerdere redenen. Een belangrijke reden is het stoppen van de bestuursleden van de Stichting Ons Dorp Kwist. Ook zijn enkele vragenmakers gestopt na de editie van 2022. Zij hebben jarenlang meegedraaid en vinden het tijd worden voor iets anders. Zonder voorzitter, penningmeester en secretaris wordt het een hels karwei om de kwis te organiseren. En met een kleine groep vragenmakers wordt het lastig om een heel kwisboek te vullen.

Een andere reden is dat enkele grotere sponsoren aangegeven hebben dat ze na jaren van trouw sponsorschap (waarvoor dank!!) geen financiële bijdrage meer zullen leveren aan de kwis in 2023. Tel daarbij op de fors oplopende kosten van onder andere papier en andere materialen. Het financiële plaatje ziet er dus voor 2023 niet goed uit.

Daarom heeft de commissie besloten dat het dit jaar niet mogelijk gaat zijn om Ons Dorp Kwist te organiseren. Voor 2024 is de deur nog niet dicht. Mochten er enthousiastelingen zijn die de commissie willen versterken als bestuurslid of vragenmaker, dan staat de deur zeker open. Stuur dan een mailtje naar Freddie Louwers via flouwers@hotmail.com. Ook sponsoren die de kwis een warm hart toedragen en een financiële bijdrage willen leveren, kunnen zich melden natuurlijk. Dan kan hopelijk de kwis in 2024 weer in de traditionele vorm terugkeren.

Gaat er dan geen kwis plaatsvinden in 2023? Jawel, maar in een nieuwe vorm. De overgebleven vragenmakers willen graag iets organiseren en de echte kwisfanaten niet in de kou laten staan. Op de traditioneel voor Ons Dorp Kwist gereserveerde eerste vrijdag van oktober, dit jaar op 6 oktober 2023, zal er een live kwis plaatsvinden op een nader te bepalen locatie in Son en Breugel. Denk hierbij aan een pubquiz XXL voor alle teams die mee willen kwissen. In een later stadium zal hier meer informatie over volgen. De commissie rekent op een groot aantal enthousiaste deelnemende teams en hoopt in 2024 met nieuw elan de dorpskwis weer te kunnen voortzetten.