Teamleden v.l.n.r.: Edwin van de Merbel, Ad Verkuylen, Frank Junier, Henny Raats, René Sanders en Jan van der Avoort,
Teamleden v.l.n.r.: Edwin van de Merbel, Ad Verkuylen, Frank Junier, Henny Raats, René Sanders en Jan van der Avoort, Foto: Monique Sanders

Biljartteam V-max behaalt districtskampioenschap Driebanden

Sport Sport

Son en Breugel - Biljartteam V-max uit Son en Breugel heeft een unieke prestatie geleverd door afgelopen week het districtskampioenschap Driebanden te veroveren van het district Kempenland, als onderdeel van de officiële Nederlandse Biljartbond. Het team heeft over het hele seizoen de meeste punten behaald en is verdiend eerste geworden van in totaal 25 teams!

Gedurende het seizoen werden er meerdere uit- en thuiswedstrijden gespeeld tegen biljartteams uit Geldrop, Budel, Reusel, Best, Borkel en Schaft, Leende en Helmond. Per speelavond worden 3 partijen gespeeld, waarbij 3 spelers van elk team kunnen aantreden. Elke partij wordt gespeeld tot maximaal 60 beurten of als het beoogd aantal caramboles (tot wel 35 caramboles voor de kopman van V-max) wordt behaald op basis van het moyenne (variërend tussen 0,2 en 0,7). Het 6 man sterke V-max-team speelt de thuiswedstrijden in sporthal De Landing, waar een tweetal keurig verzorgde biljarts tot de beschikking staan. Teamcaptain Jan van der Avoort (rechts op de foto) regelt al jarenlang alle speelschema’s en contacten met de biljartbond, wat hem onmisbaar maakt.

Binnenkort volgt de Zuid-Nederlandse finaleronde, waar V-max uiteraard bij zal zijn.