Repetitie Harmonieorkest PHEV
Repetitie Harmonieorkest PHEV Foto: Hans Waals

Beleef het mee! Open repetitie harmonie PHEV

Algemeen

Son en Breugel - Prachtige concerten geven kunnen ze wel, de orkesten van harmonie Pro Honore et Virtute. Iedereen weet ook dat dat niet vanzelf gaat. Aan elk optreden gaat hard werken vooraf, vooral intensief repeteren, soms maandenlang. Hoe zo’n repetitie verloopt, kunt u nu zelf beleven tijdens de ‘open repetitie’ van het harmonieorkest op donderdagavond 23 november.

“Muziek maken is mijn passie en ik kijk er elke week weer naar uit om tijdens de repetitie samen met mijn maatjes in het orkest te repeteren”, aldus een van de muzikanten. De voorzitter van de harmonie Hans Waals: “Soms vragen mensen mij wel eens hoe dat dan gaat op die donderdagavond, en dat kan ik wel uitleggen, maar veel leuker is het om een repetitie zelf te beleven. We willen iedereen graag laten zien, horen en voelen hoe we repeteren. Na een gesprek met Henk Vogels, bestuurslid van de stichting Vrienden van de Harmonie, werkten we dit verder uit. We zetten de deuren van de zaal hierbij graag open voor iedereen die benieuwd is naar een kijkje achter de schermen van onze optredens. Natuurlijk zijn de Vrienden van de Harmonie, onze sponsors en partners van harte welkom. Fijn om deze trouwe ondersteuners van PHEV weer iets moois te laten beleven. Maar natuurlijk is iedereen die een repetitie mee wil maken van harte welkom. Graag zelfs, de tribune mag afgeladen vol zitten!”

Tijdens deze avond ziet u hoe de muzikanten onder leiding van dirigent Marc Dufour zich voorbereiden op hun eerstvolgende concert. Op zijn eigen manier geeft Marc beeld en uitleg over de gang van zaken, zijn aanpak, wat goed gaat, en waar nog stappen nodig zijn; ook voor de muzikanten elke week weer iets om naar uit te zien. Beleef het mee, laat je meevoeren in de passie van muzikanten en dirigent om van elk optreden een ware belevenis te maken. Heel speciaal is ook dat enkele bezoekers de gelegenheid krijgen om plaats te nemen tussen de muzikanten in het orkest. Kortom, een unieke gelegenheid om de harmonie net even op een andere manier te ervaren.

U bent allen welkom op donderdag 23 november in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis. Harmonie PHEV ontvangt u graag vanaf 19.30 uur voor een drankje. De zaal is open om 19.45 uur, start repetitie 20.00 uur. Met een korte pauze repeteren we tot maximaal 22.15 uur. Daarna volop gelegenheid voor napraten en het ontmoeten van de muzikanten en de dirigent. Deelnemen is gratis en aanmelden niet nodig. Voor meer info over harmonie PHEV, zie www.phev.nl