Schoolpleinconcert Bloktempel
Schoolpleinconcert Bloktempel Foto: Ingezonden

Genieten van schoolpleinconcert Bloktempel en Opleidingsharmonie PHEV

Algemeen

Son en Breugel - Muziek is leuk en het maken van muziek is nog leuker! Met dat doel is in januari 2023 een ‘zaadje’ geplant op basisschool De Bloktempel. De grote vraag was: Hoe kon naast de wekelijkse muzieklessen nóg meer muziek de school in gebracht worden?

In navolging van het schoolpleinconcert op basisschool De Stokland vorig jaar september, waar veel enthousiaste reacties op kwamen, werd dit initiatief ook op De Bloktempel al snel omarmd. Onder enthousiaste aanvoering van Marinka van der Zanden, opleidingscoördinator van PHEV, sloegen De Bloktempel en harmonie Pro Honore et Virtute de handen ineen voor een volgend schoolpleinconcert, met als voornaamste doel de kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek. Want samen muziek maken in een orkest is nog leuker!

In mei en begin juni zijn verschillende muziekinstrumenten op de school geïntroduceerd. In de groepen 1 tot en met 5 zijn er lessen in de klas gegeven. Er werd niet alleen verteld over de instrumenten, maar de kinderen konden ook zelf aan de slag met muziek. De groepen 6 en 7 brachten een bezoek aan het Dommelhuis om daar kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten. Hier is ook een instrumentenworkshop verzorgd door de muziekdocenten van 040Muziek en Rhythm met steun van enkele muzikanten van het harmonieorkest. Onder begeleiding maakten de kinderen zelf kennis met verschillende muziekinstrumenten: hout, koper en slagwerk. Veel enthousiaste leerlingen hadden een prima ochtend. “Leuk dat we verschillende instrumenten konden proberen, nu weet ik dat ik straks les op dwarsfluit wil nemen”, aldus een meisje uit een van de groepen.

Ook De Bloktempel en het Opleidingsorkest van de harmonie hebben niet stilgezeten. Zij zijn namelijk druk bezig geweest met de voorbereidingen van het schoolpleinconcert. Dirigent Marly Sengers en Bart Stultiens, muziekdocent op De Bloktempel, hebben samen een mooi programma opgesteld. Terwijl het Opleidingsorkest de afgelopen weken verschillende nummers instudeerde, is op De Bloktempel ook met veel plezier gerepeteerd. Tijdens het concert speelt de Opleidingsharmonie niet alleen; naast een aantal nummers die zij zelf spelen, komen de leerlingen van De Bloktempel ook in actie!

Het schoolpleinconcert op 22 juni belooft dus de kers op de taart te worden van dit muzikale initiatief. Iedereen kan dan op het schoolplein van De Bloktempel komen genieten van de inzet van alle leerlingen en muzikanten. Tijdens het concert, van 18.45 tot ongeveer 19.30 uur, laat iedereen zien maar vooral ook horen wat het resultaat is van alle inzet tijdens de lessen en repetities. Want muziek is leuk, het maken van muziek is nog leuker, en samen muziek maken is het allerleukste!

Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren. We willen iedereen vragen om op het schoolplein/parkeerplaats te komen staan. Mocht dit niet lukken doordat u bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan willen we u vragen om een (klap)stoeltje mee te nemen.