Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Vijftig jaar Bloktempel uitbundig gevierd met jubileumweek

Algemeen School

Son en Breugel - Vijftig jaar basisschool De Bloktempel in De Gentiaan werd in de week van 13 tot en met 17 juni groots gevierd; een week die bol stond van leuke activiteiten voor alle leerlingen van de school, waaronder het schoolreisje naar Toverland en op de laatste dag de Bloktempeldag. ‘Wij gaan voor goud’ was het thema van de jubileumweek, en dat is het ook geworden: een week met een gouden rand.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“Wat hebben we een fantastische jubileumweek gehad, waarbij verbinding en saamhorigheid de hele week voelbaar waren”, vertelt directrice Kelly Hulshoff-Bensen op de afsluitende dag van de feestweek. De week begon maandag met het zingen van het nieuwe Bloktempellied. “Onze muziek- en dramaleraar heeft dit lied geschreven en vervolgens met alle leerlingen ingestudeerd. Tijdens de opening van de week stond een van de leerlingen van groep 2 met een microfoon in zijn handen en zong het lied; de anderen zongen uit volle borst mee”, zegt te trots.

Schoolreisje
De tweede dag was het schoolreisje naar Toverland. Eens in de vier jaar gaat de school op schoolreisje en dit jaar viel dat in de jubileumweek. Ze vervolgt: “Gehuld in het gele Bloktempel-T-shirt, en sommigen met een gouden haarbandbandana, hebben de leerlingen, het team en de ouders die mee waren voor de begeleiding een fantastische dag gehad.”

Talent
Woensdag stond Bloktempel’s Got Talent op het programma, waarbij op zoek is gegaan naar het talent van de leerling. “En die talenten waren er, gezien de mooie optredens tijdens deze activiteit. Donderdag hebben we onze leerlingen vast laten leggen op de foto. Met zijn allen zijn we naar het SBC-terrein gelopen en hebben daar op de middenstip het cijfer 50 gevormd waarvan een luchtfoto is gemaakt door een drone. Een mooie, blijvende herinnering aan ons vijftigjarig jubileum”, zegt de directrice enthousiast.

Bloktempeldag
Vrijdag was het hoogtepunt van de week: de Bloktempeldag. Deze dag wordt jaarlijks door de Commissie School Activiteiten (CSA), die uit een groep enthousiaste ouders en enkele teamleden van de school bestaat, georganiseerd. De CSA bedenkt de plannen voor de Bloktempeldag en gedurende het schooljaar worden deze verder uitgewerkt, van het bedenken van de spellen en andere activiteiten, de planning van de dag, tot het regelen van ouders die mee komen helpen. “Een enorme klus waar veel tijd en energie in gaat zitten. Mede door de goede organisatie is het een bijzondere dag geworden waar we met veel plezier op terugkijken”, aldus de directrice.

Geen gebrek
Net als voorgaande jaren hielpen dit jaar weer ruim honderd ouders mee om de Bloktempeldag in goede banen te leiden. Het kost de CSA geen moeite om voldoende ouders te vinden om mee te helpen. “De samenwerking met de ouders is erg goed, ze zijn betrokken en iedereen heeft het gevoel welkom te zijn op de school. Ons schoolteam is daar zeer trots op en dankbaar voor”, aldus Kelly. Tijdens de Bloktempeldag werden leerlingen uit de boven-, tussen- en onderbouw in groepjes ingedeeld en rouleerden gedurende de dag over alle activiteiten, waaronder de toneel-, creatieve en spelgroep.

Samenwerken
De CSA had kosten noch moeite gespaard om er een mooie, afwisselende dag van te maken, waarbij voor iedere leerling een geluksmoment was gecreëerd. Een deel van de leerlingen was creatief bezig in een klassenlokaal, een ander deel keek naar de toneelvoorstelling die gespeeld werd door een oudergroep in het Willem van den Heuveltheater. Kelly: “De ouders schrijven zelf het stuk, repeteren wekelijks, zorgen voor licht en geluid en maken ook het decor zelf. De leerlingen hebben genoten van het toneelspel.” De andere groep hield zich bezig met de vele spelletjes op het schoolplein, de parkeerplaats en aan de overkant op het grasveld. Het schoolteam hielp met hand-en-spandiensten en heeft de catering voor zijn rekening genomen.”

Einde schooljaar
Het schoolteam en de leerlingen van De Bloktempel gaan zich nu opmaken voor de laatste vijf weken van het schooljaar, waarbij de schoolmusical van de beide groepen 8 centraal staat. “Iedere dag wordt er aan de musical gewerkt; de rollen worden ingestudeerd en de decorstukken worden gemaakt. Het hoogtepunt voor deze leerlingen is het opvoeren van de musical voor de schoolgenoten en hun ouders, waarna op 22 juli de zomervakantie begint”, sluit Kelly af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding