Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Leerlingen De Bloktempel zingen tijdens Drie Koningen

Algemeen

Son en Breugel - Ook dit jaar gaan de leerlingen van basisschool De Bloktempel op zondagavond 6 januari "Drie Koningen zingen". Verkleed als koning vertrekken de groepjes, die begeleid worden door een volwassene, door woonwijk de Gentiaan om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis in Veldhoven.

Voor het eerst hebben de kinderen zelf een goed doel uitgekozen. De groepen 8 hebben nagedacht over een passend goed doel. De kinderen kwamen snel uit bij het Ronald McDonald Huis. De kinderen zetten zich graag in om ieder ziek kind zijn of haar ouders zo dicht mogelijk bij zich te hebben.
Op donderdag 20 december is er op de Bloktempel een presentatie gegeven over dit mooie doel. Twee vrijwilligers vanuit het Ronald McDonald Huis in Veldhoven hebben verteld over de gang van zaken. Een heel mooi en aangrijpend verhaal.

De commissie Schoolactiviteiten (een club van betrokken ouders op Basisschool De Bloktempel) zorgt ervoor dat elk groepje een straat krijgt toegewezen. Tussen 17.00u en 18.00u kunnen de bewoners van de desbetreffende straten de Koningen verwachten. Hopelijk komen ze niet aan een gesloten deur te staan!

Na het zingen en collecteren wordt bij terugkomst op school het geld geteld. Daar wordt nog even nagepraat door kinderen en ouders onder het genot van warme chocomel in afwachting van het eindbedrag.