Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Leerlingen De Bloktempel zingen tijdens Drie Koningen

Algemeen School

Son en Breugel - Dit jaar gaan de leerlingen van basisschool De Bloktempel op maandagavond 6 januari 'Drie Koningen zingen'. Verkleed als koning vertrekken 44 groepjes door woonwijk De Gentiaan om geld in te zamelen. De groepjes worden begeleid door een volwassene.

Dit jaar wordt er geld opgehaald voor een doel met extra betekenis voor de kinderen op school. Peter de Kruijff gaat dit jaar de Alpe d'Huez beklimmen om tijdens de Alpe d'HuZes geld in te zamelen voor het KWF. Peter is vader van leerlingen op De Bloktempel en kreeg in 2015 de diagnose kanker. Hij fietst mee voor een wereld waarin niemand meer hoeft te overlijden aan kanker.

De kinderen uit groep 8 hebben opnieuw het doel uitgekozen. Het werd al snel duidelijk dat de kinderen geld wilden inzamelen voor het KWF. Toen er werd verteld dat Peter mee gaat doen aan de Alpe d'HuZes, was het al snel duidelijk. Het geld moest worden gebruikt om Peter te sponsoren. Via deze weg zal het geld uiteindelijk ten goede komen aan kankeronderzoek.

Een club van betrokken ouders op Basisschool De Bloktempel die samen de commissie schoolactiviteiten vormt, zorgt ervoor dat elk groepje een straat krijgt toegewezen. Tussen 17.30 en 18.30 uur kunnen de bewoners van de desbetreffende straten de Koningen verwachten. Hopelijk komen ze niet aan een gesloten deur te staan.

Na het zingen en collecteren wordt bij terugkomst op school het geld geteld. Daar wordt nog even nagepraat door kinderen en ouders onder het genot van warme chocomel in afwachting van het eindbedrag.