Bart van Eck (archieffoto)
Bart van Eck (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Ondersteuning Kindervakantieweek loont

Algemeen Ondernemer van het Jaar

Son en Breugel - Gedurende de laatste week van de zomervakantie kunnen alle basisschoolleerlingen jaarlijks helemaal losgaan voordat ze opnieuw de schoolbanken in duiken. Stichting Kindervakantiespelweek (KVS) Son en Breugel verzorgt hiervoor een sport- en spelprogramma waar meer dan 600 kinderen hun energie in kwijt kunnen. Mede dankzij de steun vanuit onder meer de Lionsclub Son en Breugel kunnen deze kinderen uit groep 1 tot en met 8 genieten van dit geweldige initiatief. 

Redacteur: Ivo van Hoek

Lionsclub Son en Breugel koestert het werk dat de 28 vrijwilligers hiervoor ieder jaar verrichten in de diverse werkgroepen. In de desbetreffende week, waarin de activiteiten in de hele gemeente gerealiseerd worden, zijn er maar liefst 100 vrijwilligers actief voor de dagelijkse begeleiding van de groepen kinderen. Als voorzitter van Kindervakantieweek Breugel is Bart van Eck dan ook erg blij met de steun die hij ontvangt van zowel de gemeente als van ondernemers die de Ondernemersavond van de Lionsclub sponsoren. 

Band
Sinds vijf jaar is Bart (27) voorzitter en zijn loopbaan binnen KVS verliep eigenlijk zoals die bij veel leden van de werkgroepen begint: als deelnemer. Op het moment dat deelnemende kinderen de stap naar het middelbaar onderwijs maken, komen ze vaak als leiding terug omdat hun onderling opgebouwde band enorm is gegroeid door de jaren. Bart: “Het is zo’n gezellige week, waarin je voor zo veel plezier zorgt bij de kinderen, dat we vaak kunnen putten uit oud-deelnemers voor de dagelijkse leiding. Als alle kinderen door hun ouders zijn opgehaald, organiseren we voor de leiding ook een leuk avondprogramma. Naast het creëren van verbondenheid, is het voor de leiding erg prettig om samen even stoom af te blazen, na een hele dag in touw te zijn geweest.”

Steuntje in de rug
Tijdens de Kindervakantiespelweek worden er groepjes geformeerd per leeftijdscategorie. Deze groepjes bestaan uit maximaal vijftien kinderen plus drie à vier man leiding. De ondersteuning die de stichting ontvangt kan zijn in de vorm van middelen of via subsidie van de gemeente of door een financiële bijdrage van derden. Bart: “Zo hebben we bijvoorbeeld in het verleden een keer de workshop graffiti-art gehouden, waarbij alle kinderen trots met hun eigen kunstwerk thuiskwamen. Omdat spuitbussen erg kostbaar zijn, zouden we dit normaal gesproken niet kunnen organiseren, maar dankzij het steuntje in de rug werd deze activiteit een regelrechte hit.”

Doel en missie
Ook de Ondernemersavond zelf heeft Bart in het verleden als een regelrechte hit ervaren door het enthousiasme van de ondernemers. Als voorzitter mocht hij toen het podium betreden om uitleg te geven over het doel en missie van KVS Son en Breugel. Wil je zelf graag als KVS-vrijwilliger/leiding hieraan meehelpen, stuur dan een mailtje naar info@kvwbreugel.nl.

Wil je op 25 juni aan de gezellige Ondernemersavond 2022 van de Lionsclub Son en Breugel deelnemen, bestel dan kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, of kijk naar de mogelijkheden voor sponsoring.