Rutger Dijkstra
Rutger Dijkstra Foto: Ingezonden

Help Rutger uit Breugel ME te overwinnen in Australië

Algemeen

Son en Breugel - Een jaar na Rutgers huwelijk met zijn geliefde Ilse werd hij ziek. In eerste instantie dachten ze dat het een burn-out was, maar hij kwam er fysiek maar niet bovenop. Sterker nog, hij kon steeds minder en werd ziek na inspanning; er was iets veranderd in zijn lichaam. Na zo’n beetje elke specialist in het ziekenhuis in Nederland gezien te hebben, zonder resultaat, constateerde een Duitse arts in 2018 uiteindelijk dat hij ME/CVS bleek te hebben ten gevolge van een Epstein-Barr-infectie. 

Inmiddels lijdt hij 9,5 jaar aan ME (myalgische encefalomyelitis), waarvan 2,5 jaar ernstig. Hij is 24/7 aan bed gebonden en heeft bij alles hulp nodig. Hij is volledig afhankelijk van mantelzorg van zijn lieve vrouw; zij mag van het bedrijf waar ze werkt vanuit huis werken en haar leven staat in het teken van het verzorgen van Rutger. Hij kan per dag maar weinig doen, en met Ilse praat hij in korte stukjes per dag. Verder luistert hij meestal ‘s avonds nog naar een podcast. De rest van de dag ligt hij op bed met een uitzichtloos bestaan. Hij leeft niet, maar overleeft. “Al 2,5 jaar staar ik stoïcijns uit het raam, wachtende op een wonder…”

Toen ontdekte hij Kenware Neurophysics Therapy in Australië via een lotgenootje. In eerste instantie was hij erg sceptisch, maar inmiddels zijn vele Nederlandse lotgenoten afgereisd naar Australië en allemaal komen ze vele malen gezonder en sterker terug. De therapie heeft de potentie tot volledige genezing van ME. Het is verbazingwekkend wat de resultaten van de therapie zijn: voorheen huisgebonden patiënten die ineens weer 4 km kunnen wandelen, en rolstoelgebonden patiënten die alles weer kunnen zonder rolstoel. 

Met dit verhaal benaderde Antoinette Dijkstra, de moeder van Rutger, de redactie via mail. Rutger is namelijk een crowdfunding gestart. Hij staat ingepland voor de therapie in de zomer van 2024. Hij zal zo’n € 40.000,- nodig hebben voor alles (vlucht, therapie, accommodatie etc.)

Op zijn crowdfunding-pagina schrijft hij dat hij zo graag weer eens zelf zou willen douchen en een gesprek zou willen voeren met Ilse, en willen wandelen en fietsen… kortom, hij wil weer leven!

Help jij Rutger ook zijn leven terug te krijgen? Hij heeft al ruim € 10.000,- opgehaald. Scan de code of ga naar: https://www.gofundme.com/f/6x9cn-help-rutger-me-te-overwinnen-in-australie


QR-code Go Fund Me