Bovenste rij, van links naar rechts: Miriam van Moll, Annemie de Haas, Eric Riegen, Peter van den Boogaard. Onderste rij , van links naar rechts: Herman Plasmans, Marijke van Duuren en scheidend voorzitter Sjef den Uijl
Bovenste rij, van links naar rechts: Miriam van Moll, Annemie de Haas, Eric Riegen, Peter van den Boogaard. Onderste rij , van links naar rechts: Herman Plasmans, Marijke van Duuren en scheidend voorzitter Sjef den Uijl Foto: Ingezonden

Bijna Thuis Huis MadeLief

Algemeen

Son en Breugel - Om gezondheidsredenen heeft de voorzitter van Bijna Thuis Huis MadeLief, Sjef den Uijl, zijn functie per direct neergelegd. Sjef stond mede aan de basis van het initiatief om een Bijna Thuis Huis (BTH) in ons dorp te realiseren. Ziel en zaligheid heeft hij er de afgelopen 14 jaar in gestoken, en met resultaat! Daarvoor zijn wij hem veel dank verschuldigd.

Sjef den Uijl is voor velen in Son en Breugel hét gezicht van het vrijwilligerswerk. Hij is vele jaren actief geweest binnen de Sint-Genovevaparochie in Breugel als secretaris van het parochiebestuur, voorzitter van de Torengroep Breugel en de Stichting Vollebregt Orgel, en secretaris van de Parochiële Caritas Instelling (PCI). Hij was jarenlang archivaris en beheerder van het kerkhof en parochiehuis Den Bauw. Daarnaast was hij in diverse (o.a. bestuurlijke) functies gedurende zo’n 17 jaar actief binnen de Adviesraad Sociaal Domein en de Seniorenraad, als voorzitter van seniorenvereniging PVGE, en als secretaris betrokken bij de totstandkoming van de stichting Vrienden van SWZ zorg. 

Verder is Sjef nog actief voor de LEVgroep, onder andere als vrijwilliger bij het Sociaal Raadsliedenwerk, als onafhankelijk cliëntondersteuner. Ook zet hij zich in de werkgroep Dementie Vriendelijk Son en Breugel (DVSB) op diverse manieren in voor mensen met dementie. Tevens is hij voorzitter van de Erfgoedvereniging. Voor zijn verdiensten is hij in 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Miriam van Moll-van de Ven neemt het stokje over van Sjef. Zij is geboren en getogen in Son en Breugel en al van voor de opening van het BTH betrokken, o.a. als bestuurslid. Miriam is werkzaam bij de gemeente Waalre als beleidsadviseur Sport & Evenementen.

Nieuw bestuurslid
Eric Riegen is toegetreden tot het bestuur. Hij woont weliswaar op Vressel, maar is met zijn gezin volledig verbonden aan Son en Breugel. Eric is directeur van een hightechbedrijf in Eindhoven dat zich heeft gespecialiseerd in oplossingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Overige bestuursleden
Het bestuur van BTH bestaat, naast Miriam en Eric, nog uit de volgende personen:

- Annemie de Haas, verpleegkundige bij Buurtzorg;
- Herman Plasmans, voormalig huisarts in Son en Breugel;
- Marijke van Duuren, voormalig manager Healthcare Education Programmes bij Fontys en verpleegkundige en momenteel vrijwilliger bij Stichting De Eik in Eindhoven;
- Peter van den Boogaard, Van den Boogaard & Smulders Accountancy.

Het bestuur kijkt uit naar een fijne continuering van de samenwerking met de (assistent-)coördinatoren, vrijwilligers en (zorg)partners!

Over Bijna Thuis Huis MadeLief
Het BTH is een kleinschalige voorziening waar palliatieve terminale zorg (bij een levensverwachting van minder dan 3 maanden) wordt geboden aan ongeneeslijk zieke inwoners uit Son en Breugel. In de eigen vertrouwde woonomgeving en in een huiselijke sfeer ontvangen onze bewoners, én hun naasten, warme zorg en persoonlijke begeleiding door de eigen vertrouwde hulpverleners en daartoe opgeleide vrijwilligers. De zorg wordt aangeboden aan alle bewoners van ons dorp, ongeacht leeftijd, levensovertuiging en persoonlijke leefstijl.