Afbeelding

Gezonde Leefstijl, Gezond Gewicht

Algemeen

Tussendoortjes zijn belangrijk! Toch zijn er veel mensen die denken dat ze geen tussendoortjes moeten nemen wanneer ze gewicht proberen te verliezen. Ze denken dat hoe minder ze eten des te meer ze afvallen. Dat is dus een fabeltje! Wanneer je de tussendoortjes overslaat breng je jezelf onnodig in de problemen. Enerzijds gaat je verbranding omlaag. Je lichaam merkt dat de energie op begint te raken en gaat dus zuiniger met de energie om. Hierdoor verbrand je ook minder opgeslagen vetten. Anderzijds zorgt je lichaam ervoor dat jij trek krijgt in eten. Dit kun je (tijdelijk) negeren maar dat zorgt er vaak voor dat je bij de volgende maaltijd meer gaat eten dan goed voor je is. Soms lukt het negeren niet meer en neem je juist een calorierijk tussendoortje. Tussendoortjes zijn noodzakelijk voor onze verbranding en stofwisseling en voorkomen dat we honger krijgen. Alleen moeten we er dan wel op letten dat ze voldoende voedingsstoffen leveren en dat de portie niet te groot is.
Momenteel zitten we midden in het oogstseizoen van de appels. En wat men ook beweert, vitamines en mineralen verminderen naar mate fruit en groente langer bewaard worden. Dus om te profiteren van zoveel mogelijk vitamines en mineralen kun je er het beste nú van genieten! Daarom heb ik hier een lekkere variatie op het appeltje uit de hand. Dit warme tussendoortje doet je vast goed op een gure herfstavond.


Appel uit de oven
Benodigdheden:
• 1 appel
• 5 gram pijnboonpitten
• 15 gram rozijnen
• kaneel
Werkwijze: Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
1. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
2. Zet de appel op een stuk aluminiumfolie en doe de pijnboompitten en rozijnen in het gat waar het klokhuis zat.
3. Bestrooi de appel met kaneel.
4. Vouw de aluminiumfolie dicht rondom de appel.
5. Zet de appel 8 minuten in het midden van de oven.