Afbeelding

Boa's treden op tegen inrijverbod Dommelstraat: boete €99   

Algemeen

Boa's treden op tegen inrijverbod Dommelstraat: boete €99   

Uit controle blijkt dat de geslotenverklaring van de Dommelstraat weer massaal genegeerd wordt. De boa's hebben opdracht gekregen om de handhaving ter plaatse te intensiveren en bekeuringen uit te delen.

Sinds medio 2014 is in de Dommelstraat gedurende de ochtend- en avondspits een gesloten verklaring voor autoverkeer van kracht. Dat ging lange tijd goed, maar bewoners uit de Dommelstraat en Julianastraat melden bij de gemeente dat automobilisten deze geslotenverklaring de laatste tijd vrij massaal negeren en de straat toch als doorgaande route gebruiken in de spits. 

Hierop hebben onze boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) in de avondspits van dinsdag 12 januari een controle uitgevoerd. 

Er is toen geconstateerd dat de geslotenverklaring inderdaad massaal wordt genegeerd. 
In een half uur  tijd zijn er 13 voertuigen op kenteken bekeurd. Dat is gemiddeld om de 2.30 minuten  een auto. Ook na op het moment van beëindiging van de controle reden er weer voertuigen door de geslotenverklaring richting Breugel.

Wethouder Visser van verkeer heeft gevraagd om de handhaving van de geslotenverklaring te intensiveren en overtreders steeds te beboeten. "Het overtreden van een inrijverbod kost € 99. Dat is veel geld. Reden genoeg om het te laten, zou ik zeggen. De boa's schrijven hun vingers blauw en de boetes gaan linea recta naar minister Dijsselbloem in Den Haag. Liever hebben we dat u uw €99 lokaal besteed in onze lokale winkels of horeca."