Tijmen Meertens (15), Anneke Verwaard (16), Lisanne Schriever (16) & Juliette Klein Hesselink (17)
Tijmen Meertens (15), Anneke Verwaard (16), Lisanne Schriever (16) & Juliette Klein Hesselink (17)

Sonse leerlingen Lorentz Casimir Lyceum naar Nepal

Algemeen

Komende zomer reizen Tijmen Meertens (15), Anneke Verwaard (16), Lisanne Schriever (16) & Juliette Klein Hesselink (17), samen met 22 andere schoolgenoten naar Nepal. Het Lorentz Casimir Lyceum doet voor de tweede keer mee aan het project Xplore, een interculturele stage, georganiseerd door Stichting Global Exploration.
Het project Xplore Nepal heeft vier doelen: de handen uit de mouwen steken, hulp bieden aan andere scholen, het creëren van wereldburgers en bewustwording creëren in Nederland. Deze doelen worden gerealiseerd door tijdens de rondreis contact te leggen met Nepalese leeftijdsgenoten en zo meer te leren over hun cultuur en leefstijl. Daarnaast zullen lokale projecten financieel gesteund worden. Een van deze projecten is de herbouw van de Primary School van de Shechen Monastery in Kathmandu. Deze school biedt gratis onderwijs aan jongens van 6 tot 16 jaar. Naast algemene vakken als rekenen en taal worden de jongens ook geschoold in de boeddhistische filosofie en Tibetaanse schilderkunst. Tijdens de aardbeving van april 2015 heeft de school veel schade opgelopen. De jongens gaan gewoon weer naar school, maar om de veiligheid van deze kinderen te garanderen is het van belang dat de school zo snel mogelijk weer wordt opgeknapt.
Bij terugkomst in Nederland vertelt het viertal hun verhalen ieder aan minstens 150 mensen. Zo hopen ze bij te dragen aan een stukje bewustwording in Nederland.
Voor het financieren van projecten is natuurlijk geld nodig. Een van de uitdagingen vooraf aan de reis is het ophalen van sponsorgeld: 1800 euro. Daarnaast betalen de leerlingen een eigen bijdrage van 900 euro. Voor het slagen van dit project zijn deze leerlingen op zoek naar dorpsgenoten en bedrijven die hen willen sponsoren, iedere cent telt!
Like de facebookpagina Xplore Lorentz Casimir Lyceum voor het volgen van alle ontwikkelingen en verhalen rondom de reis.
Wilt u Anneke, Lisanne, Tijmen en Juliette steunen? Dan kunt u uw kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL85RABO0151363048 t.n.v. STG.ABVOE EINDHOVEN LORENTZ CASIMIR LYCEUM, o.v.v. Sponsoring Xplore Mooi Son en Breugel
Wilt u één van deze leerlingen individueel steunen? Dan kunt u uw bijdrage storten op hetzelfde rekeningnummer, maar dan o.v.v Sponsoring Xplore naam leerling
Voor meer informatie kunt u terecht bij Stichting Global Exploration. www.global-exploration.nl