Afbeelding

Motorreizen steeds populairder, de ultieme vrijheid.

Algemeen

Het maken van een motorreis is voor veel motorliefhebbers de kroon op hun jaar. Tegenwoordig zijn motorreizen dan ook ontzettend populair.
Wanneer het kwik stijgt, verschijnen de mooiste motoren weer op de weg. Veel mensen zien dat als een uitgelezen mogelijkheid om er weer heerlijk op uit te trekken met de motor, voor een buitenlandse of binnenlandse motorvakantie. Motorreizen worden tegenwoordig ook in georganiseerde vorm aangeboden, waardoor er gezellig met een grote groep motorliefhebbers op uit wordt getrokken. Wil je er alleen op uit trekken en alleen een route ontvangen die georganiseerd is? Dan zijn deze organisatoren ook de aangewezen plek om te starten. Zo kun je samen met je vrienden er met de motor op uit trekken bijvoorbeeld. Lekker een weekendje toeren door Europa of in een aantal dagen Europa doorkruisen.

Als het gaat om georganiseerde motorreizen, worden vaak de mooiste routes uitgestippeld, die je over kleine binnenlandse weggetjes naar de mooiste bestemming brengen. In de meeste gevallen worden snelwegen vermeden, omdat dit niet het pure gevoel van een motorreis met zich meebrengen. Motorreizen in Nederland zijn ook erg in trek. Er wordt wel eens vergeten wat voor mooie plekjes ons eigen land kent. Toch zijn buitenlandse motorreizen het meest populair. Hou je van een avontuurlijke motorreis, dan zijn verre landen als Australië, Amerika of bijvoorbeeld Nepal ontzettend geschikt. Je vindt hier de meest prachtige en adembenemende landschappen voor een motorreis om nooit te vergeten. Ben je in het bezig van een motorrijbewijs, maar heb je geen motor? Geen probleem! De meeste motorreis aanbieders geven je ook de mogelijkheid om een motor te huren. Het verkennen van nieuwe gebieden, rijden langs kustwegen of door bosgebieden, het kan allemaal. Of je nu voor een korte of langere periode vakantie gaat vieren, met de motor kom je op plekken waar je anders niet, of heel moeilijk kunt komen.
Verken Europa, Amerika, Azië, Afrika, Canada, Amerika of elk ander continent van je keuze. Uiteraard kun je zelf je motorreis samenstellen en uitstippelen. Echter zijn er gebieden op de wereld waar je beter niet alleen of ongeorganiseerd rond kunt trekken. Aangeraden wordt dan ook om georganiseerd je motorreis te boeken. En net als met zoveel zaken kun je, je hier prima op voorbereiden.
Of ga gewoon naar je lokale motorclub.