Afbeelding

Tien Jaar Pannenkoekdag, Berkenstaete geniet!

Algemeen


18 maart 2016: Basisschool De Ruimte uit Son en Breugel bakt pannenkoeken voor de bewoners van Berkenstaete. Voor beide partijen een feestelijke middag.

Door: Henriette van Berkel

Voor het 10de jaar alweer vond op 18 maart de Landelijke Pannenkoekdag plaats. Een recordaantal van 878 Scholen uit het hele land meldden zich aan voor dit evenement. Voor Son en Breugel zorgden groep 7 en 8 van Sterrenschool De Ruimte dit jaar voor een feestelijke lunch bij Berkenstaete. Door De Vrienden van Berkenstaete was het Atrium al aangekleed met speciale ballonnen en tafelkleden die voor deze dag worden verstrekt, de baktafels worden in gereedheid gebracht, koks zijn druk bezig met het beslag en de kinderen mogen de tafels dekken. Leny Achten vertelt de kinderen eerst nog voor welke mensen Berkenstaete een thuis is, zodat de kinderen een beetje voorbereid zijn. Dan schuiven de ca. 70 gasten aan en zij worden welkom geheten door Job en Sam. Terwijl de soep wordt uitgeserveerd, kruipt Daniel spontaan achter de piano en zorgt moeiteloos voor een plezierige en ontspannen sfeer.

Wat vinden de kinderen zelf?

Noortje en Marloes uit groep 7 willen dat graag vertellen: " Wij vinden het fijn om met de oudere mensen te praten, want ze lachen als ze ons zien. We vinden het een mooi gebouw waar goed over is nagedacht, omdat de mensen die in de aparte afdeling zitten, er nu ook bij kunnen zijn. Het is fijn om door pannenkoeken te bakken zo met ze in contact te komen, en wij vinden het superleuk om te doen". Noortje geeft al aan hier later best te willen werken.

Ook Arnout geniet van deze middag en vind het heel bijzonder om mee te maken, want zegt hij:" wij staan aan het begin van ons leven, en deze mensen dalen heel snel af". Hij heeft daar duidelijk over nagedacht.

Aan de 4 baktafels wordt serieus gebakken en onder toeziend oog van Lou Paardkoper ( voormalig kok van Het Klein Geluck), wordt er geleerd hoe een goede pannenkoek eruit moet zien en natuurlijk ook hoe je hem in de lucht moet gooien, wat voor veel hilariteit zorgt.

De bewoners genieten zichtbaar, want ze krijgen wel eens pannenkoeken, maar zegt een bewoner: "dan zijn ze nooit vers". Meteen geeft ze aan dat ze als toetje beste een Dame Blanche zou lusten. Die komt er niet, maar wel een ander ijsdessert dat de kinderen ook weer uitserveren.

Als de bewoners terug zijn naar hun eigen woning, is het tijd voor de leerlingen om aan te schuiven en te genieten als er voor hen wordt gebakken, en een heerlijk toetje maakt het smullen compleet. Ze hebben vandaag veel geleerd, ook dat het in de horeca hard werken is.

De samenwerking tussen Archipel, Vrienden van Berkenstaete en leerlingen van basisschool de Ruimte, samen met hun leerkracht en ouders, heeft ervoor gezorgd dat deze middag door alle partijen als een feestje is ervaren. Voor de kinderen zeker een dag om met veel plezier op een leermoment terug te kijken.

Pannenkoeken weetjes

• Het recept voor pannenkoeken in de 12e eeuw door kruisvaarders werd meegenomen vanuit China en Nepal?
• Pannenkoek tot 1995 werd gespeld als pannekoek?
• De Amerikaanse pancake dikker is dan de Nederlandse pannenkoek?
• De duurste pannenkoek ter wereld 970 Euro kost( met Schotse kreeft, Beluga-kaviaar, truffels, mosselen en langoustines)?
• Zo'n 11.000 Nederlanders Pannekoek als achternaam hebben?
• 1 op de 3 Nederlanders minstens 1 x per maand pannenkoeken eet?
• Vrouwen gezien worden als de beste pannenkoekenbakkers ?

Afbeelding
Afbeelding
Mw Richters proost tijdens de maaltijd naar de fotografe...
Feestelijk versierd Atrium
Lou Paardekoper geeft les
Pianist Daniel
Afbeelding
Afbeelding
Noortje en Marloes
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 6 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella