Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm

Tweede editie 'Talent Awards' SBC zeer geslaagd

Algemeen

Afgelopen zaterdag 26 maart vond de tweede editie van de 'Talent Awards' van voetbalvereniging SBC plaats. Tijdens deze avond werden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt aan spelers uit de A- en B-jeugd van SBC, waarna men in galakleding van een geweldig feest genoot.

Het eerste gedeelte van de avond vond plaats in Basisschool De Ruimte. De spelers werden verwelkomd door de commissie om over de rode loper naar binnen te gaan. Daar wachtten twee fotografen en een Porsche om een mooi plaatje te schieten van de spelers met hun eventuele date. Bij binnenkomst moest men eerst langs de beveiliging (in de persoon van Serge Geertsema en Bart Schoenmakers) en dan direct door naar de stemhokjes om hun stem uit te brengen voor de 'Beste speler' van het jaar. Vervolgens kreeg men een glas (kinder)champagne en werden de plaatsen aangewezen. Toen de zaal tot de nok toe gevuld was, ving de avond echt aan.

Er werd geopend met een filmpje van NOS-presentator Herman van der Zandt. Hij interviewde Tom Egbers en kondigde vervolgens vanuit de studio van 'NOS Studio Sport Eredivisie' de presentator van de avond aan: Henri Jansen. Na de huishoudelijke mededelingen vond de uitreiking van de awards plaats. Allereerst mocht Ruud van Beekveld de prijs voor beste scheidsrechter van SBC in ontvangst nemen. Alle betrokken elftallen hadden hun stem uit kunnen brengen, zodat Ruud van Beekveld zich de rechte winnaar mocht noemen, vond ook Pierre Brants, die de prijs uitreikte.
Vervolgens was het de beurt aan twee keepers: Max Beniers (B3) en Kosta Schouten (A2). Zij werden door SBC verkozen tot beste keepers binnen de jeugd van SBC. Ze ontvingen van Peter Smulders niet alleen een bokaal, maar ook een gesigneerde handschoen van Jeroen Zoet, waarop bovendien een kleine persoonlijke boodschap stond geschreven.
Nadat twee awards waren uitgereikt, was het plaats voor wat afwisseling. De commissie had Esmee Kneppers bereid gevonden om te komen zingen. Ondanks de beperkte geluidsinstallatie voorzag zij de zaal toch van twee muzikale hoogstandjes. Dankzij de afleiding had de zaal daarna weer alle concentratie voor de verdere uitreikingen. Milan Mellema (B1) was de volgende prijswinnaar. Hij werd door het technisch hart van SBC gekozen tot 'Talent van het Jaar' en ontving daarom een gouden schoen. Florian Ross reikte de award aan hem uit.

Willem van 't Geloof mocht vervolgens als voorzitter van SBC de prijs voor 'Beste Team' uitreiken. De A2 mocht uit zijn handen de kampioensschaal in ontvangst nemen. Tegelijkertijd nam Willem van de mogelijkheid gebruik om alle vrijwilligers van de A- en B-jeugd (terecht) te bedanken voor hun geweldige inzet binnen de vereniging.
Tot slot werd de prijs voor 'Beste Speler' uitgereikt. Het was zeer spannend, maar Wout Sanders (A1) en Luuk Sanders (B3) kregen van hun collega's uit de jeugd uiteindelijk de meeste stemmen. Raymond Koenraadt overhandigde hen de award, waarna Esmee het slotlied zong. Vervolgens verhuisde iedereen van de basisschool naar de kantine van SBC waar DJ Job Jansen hen al opwachtte en van de nodige muziek voorzag. Dankzij onder meer de geweldige inzet van de dames van de kantine bleef het tot 00:30 uur een topavond!
Aan dit zeer geslaagde evenement namen veel vrijwilligers binnen SBC deel. Van bestuursleden tot betrokken ouders. De commissie – bestaande uit Jessica Koorn, Wouter Huberts, Stefan Verschuijten en Luc Ross – wil hun via deze weg dan ook allemaal nogmaals bedanken. Zij kijken terug op een zeer geslaagde avond en hopen dat er volgend jaar weer net zoveel betrokkenheid binnen de club is. Zij kijken nu alweer uit naar de volgende editie!

Scheidsrechter van het jaar
Keepers van het jaar
Team van het jaar
Foto: Annemiek Wilhelm
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding