Digisterker en Klik en Tik
Digisterker en Klik en Tik

Werken met de E-Overheid? De bibliotheek helpt met een korte training

Algemeen

Son en Breugel - Burgers en bedrijven moeten voortaan hun zaken met de overheid digitaal kunnen afhandelen. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, of zelfs een verhuizing doorgeven, kan bijna alleen nog met de computer. De overheid wil hiermee kosten besparen en haar burgers laten wennen aan het zelfstandig omgaan met de e-overheid.

Maar niet iedereen kan dat meteen!
Daarom start Bibliotheek Dommeldal met een serie cursusochtenden, in samenwerking met docenten van SonenBreugelVerbindt en met aanbeveling van met de Gemeente Son en Breugel. De (geduldige) docenten van SonenBreugelVerbindt leggen -in de bibliotheek- uit hoe u, achter de computer, bij landelijke loketten, gegevens zoekt, aanvraagt of instuurt. U leert zo in 5 ochtenden om bijvoorbeeld zelf uw persoonsgegevens te bekijken, uw DigiD te gebruiken, of om zelf toeslag aan te vragen. De eerste drie trainingsochtenden gaan over het werken met de loketten van de landelijke overheid. In de vierde cursusochtend werkt u met de digitale loketten van uw eigen gemeente, Son en Breugel. En in de laatste cursusochtend gaat u het online platform op van SonenBreugelVerbindt. Om te ontdekken welke belangrijke informatie over uw buurt, en dorpsgenoten daar te vinden is.
Deelnemen is niet duur, slechts € 30,= voor 5 lessen. Inclusief een handige uitleg op papier, om thuis te oefenen en te gebruiken. En u krijgt er ook een kopje koffie/thee bij.

De deelnemers moeten wel al vaardig zijn op de computer, dus weten hoe muis en toetsenbord werken. U oefent met uw eigen (persoonlijke) gegevens, maar binnen een beveiligde omgeving. Neem ook een identiteitsbewijs mee, want u heeft soms uw Burger Service nummer nodig. U brengt uw eigen laptop mee. Of (op uw verzoek) de Bibliotheek zet een laptop voor u klaar.

Op tijd aanmelden is meedoen
De trainingsochtenden in de Bibliotheek in Son en Breugel, zijn op 11 en 18 mei, en 1, 8 en 15 juni. Per cursusronde is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Na afloop ontvangt u een certificaat. Aanmelden (altijd voor de complete serie van 5 trainingen) kan via: het platform SonenBreugelverbindt.nl; of met het inschrijfformulier dat u afhaalt en weer inlevert in de bibliotheek; of (na 11.00u) via 0499 473033. Na aanmelding ontvangt u snel bericht wanneer u kunt starten. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.

Attendeer een vriend
Weet u zelf al genoeg over het zoeken en vinden bij de digitale loketten? Vertelt u dan over deze trainingen aan iemand anders voor wie het belangrijk kan zijn.